Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Lichtsteiner az Arsenal és a Real radarján

Jelentések szerint az Arsenal hajlandó lenne 12 millió fontot fizetni a Juventus svájci védőjéért, Stephan Lichtsteinerért.


A svájci válogatott játékos az elmúlt két idényben nyújtott teljesítményével felhívta magára a Premier League-ben szereplő Ágyúsok figyelmét is.

Arsene Wengert különösen Lichtsteiner sokoldalúsága nyűgözte le, hiszen a Juventus játékosa a védelem jobb oldalán és a középpályán is képes játszani.

A londoni egyesület Lichtsteinert az Auxerretől 2007-ben igazolt francia válogatott Bacary Sagna helyettesének szánná.

A svájci, 2011-es érkezése óta Antonio Conte csapatának szerves részévé vált, és a 70 meccsen lőtt 6 góljának valamit kiváló védőmunkájának köszönhetően jelentős részt vállalat abban, hogy a torinói csapat hosszú idő után zsinórban két bajnoki elsőséget is ünnepelhetett.

Ennek ellenére a védő könnyen a nyári átigazolások egyik áldozata lehet, ugyanis - ha hinni lehet a híreknek - a Juventus többek között az ő eladásából (is) teremtene keretet egy igazán nagy név - mint például Carlos Tévez - leigazolásához.

A szurkolók által "Forrest Gumpnak" is becézett Lichtsteiner a svájci Grasshoppers csapatában kezdte karrierjét, ahonnan 2005-ben, három évre a francia első osztályban szereplő Lille csapatához igazolt.

2008-ban, a Lazio színeiben mutatkozott be az olasz élvonalban, ahonnan három évvel később a Juventushoz távozott.

A Le 10 Sport információi szerint Lichsteiner nem csak az Arsenal, hanem Carlo Ancelotti figyelmét is felkeltette, aki - amennyiben a Real Madridhoz szerződik - szívesen látná csapatában a svájci hátvédet.

forrás: Juventuz.blog.hu