Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Egyetlen pontra a Scudettotól!

Míg a Juventust már csak egy pont választja el az újabb Scudettotól, addig a kiesés elől menekülő szicíliaiak győzelmi kényszerben vannak.




A Bianconeri a múlthéten a Derby della Mole-n Arturo Vidal és Claudio Marchisio késői góljaival hatalmas lépést tett a bajnoki címvédés felé és már 14 mérkőzésre növelte veretlenségi sorozatát városi riválisával szemben.

A Juventus március óta egészen fantasztikus formában van. Zsinórban hét győzelem, melyeken mindössze két gólt kapott a csapat. Az elmúlt három mérkőzésen a Lazio a Milan és a Toro is pont nélkül maradt a Bianconerivel szemben, amivel 11 pontos előnyre tett szert a csapat.
 
Nicolas Anelka, Mauricio Isla és Simone Pepe is kiagyta a torinói derbit különböző sérüléseik miatt és ez ezúttal sem lesz másképp.
 
Ami a vendégeket illetti, Giuseppe Sannino kinevezése jó döntésnek bizonyult. Az új tréner ugyan vereséggel mutatkozott be a Milan ellen, de utána zsinórban öt mérkőzésen maradt veretlen a szicíliai gárdával, melyből három győzelem volt. A Palermo jelenleg nincs a kiesőzónában, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a már kieső helyen álló 19. Genoa együttesét.
 
A legutóbbi sikerük az Inter elleni 1-0-s győzelem volt, melyen Josip Ilicic szerezte a mindent eldöntő győztes találatot. Ami a szlovén támadót illeti, egyelőre kérdéses a játéka, ráadásul Andrea Mantovani sérült, Michel Morganella pedig eltiltását fogja tölteni.
 
A Juventus eddig 24 alkalommal fogadta Torinóban a Palermót, melyből 17 alkalommal győzni is tudott. A maradék 7 meccsen, 4 győzelmet és 3 döntetlent tudott elérni a szicíliai csapat.
 
Statisztika: A Bianconeri a múltban kétszer is 5-0-s különbséggel ütötte ki a Palermót, mely a legnagyobb arányú különbség volt a két csapat történelmében. Az első ilyen az 1932/33-as szezonban, a második a 2007/08-as idényben esett meg.
 
A két csapat várható kezdője:
 
Juventus (3-5-1-1): Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Marchisio, Vucinic.
 
Palermo (3-5-2): Sorrentino; Von Bergen; Donati, Aronica; Nelson, Barreto, Riók, Kurtic, Garcia; Hernandez, Miccoli.
 
forrás: Juventusfc.hu