Recent comments

Friss Hírek

Balotelliék kisebb csodával kikaparták a BL-selejtezőt

A Fiorentina öt gólt rúgott ugyan Pescarában, de a Milan hiába volt hátrányban sokáig Sienában, a hajrában fordított.


A Siena az előző fordulóban sokáig vezetett a Napoli ellen, noha már akkor is biztos volt a kiesése, azaz túl könnyű meccsre a Milan sem készülhetett. 

Főleg úgy, hogy Flamini, Muntari és Boateng is hiányzott a keretből. Így például Robinho is bekerülhetett a keretbe, az övé volt az első lövés, Pegolo azonban védett. Az első percekben nagyon nyomtak a piros-feketék, a hazaiak azonban negyedóra elteltével ki tudott jönni a szorításból.

Ambrosini egyértelmű mezhúzásánál már a vendégek úsztak meg egy egyértelmű tizenegyest, majd a 26. percben többek között a középpályás hibájának köszönhetően gólt is szerzett a Siena. Egy szabadrúgás után Rosina ívelt be, Terzit sem Ambrosini, sem Zapata nem követte, így a hazai játékos teljesen egyedül állva fejelt Abbiati kapujába. (1-0)

Balotelli egy óriási fejessel gyorsan válaszolhatott volna, de a felső lécet találta telibe. A sérültjei és eltiltottjai nélkül a középpályán nem tudott a Milan fölényt kialakítani, így a továbbiakban kevés lehetősége volt. A szünet előtt az utolsó egy Balotelli-szabadrúgás volt, amit Pegolo hárított.

A fordulást követően Pazzini érkezett a vendégekhez, de sem ő, sem később El Shaarawy nem tudta kellőképpen felpörgetni a játékot. A széleken egyszer-egyszer eljutottak a védelem mögé, de a beadások nem voltak igazán veszélyesek. Az első lövésig a Fáraó a 65. percben jutott el, de nagyon nem dolgoztatta meg Pegolót ő sem.

Kicsivel később Ambrosini egy kemény becsúszás után megkapta a második sárgáját, de válaszul Terlizzi letalpalta Pazzinit, így ő is mehetett zuhanyozni. Egyenlő létszám mellett a Milan továbbra is fölényben tudott maradni, de egyáltalán nem volt benne a játékában a gól.

Aztán kapott egy kis segítséget a játékvezetőtől. Balotelli Felipével birkózott a tizenhatoson belül, majd elesett. Megkapta a vágyott tizenegyesét, amit be is rúgott a jobb alsóba. (1-1)

Ez még kevés lett volna a piros-feketéknek, de egy oldalsó szabadrúgást követően Mexés hőssé vált: ő tette kapura a labdát, majd Pegolo újabb védését követően bekotorta a győztes gólt. (1-2)

Ezzel a Milan gyötrelmes játékkal ugyan, de győzni tudott, így megőrizte a harmadik helyet a tabellán, és indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Siena–AC Milan 1–2 (Terzi 26., ill. Balotelli 84. – 11-esből, Mexes 88.)


Egyetlen percig sem volt kérdéses, hogy a Violák hozni fogják a számukra nagyon fontos győzelmet. 

Az első góljukat Ljajics szerezte Cuadrado jobb oldali beadásából (0-1), majd Matias Fernández passzát követően is a szerb volt eredményes ziccerből. (0-2)

A 28. percben Fernández maga is betalált egy átlövésből (0-3), majd a második félidőben Stevan Jovetics következett (0-4), és Ljajics is mesterhármassá alakította a teljesítményét (0-5). 

Vittiglio egy szabadrúgás utáni kipattanót még beterelt a másik oldalon, de ez az utolsó helyezett számára csak szépségtapaszt jelenthetett. (1-5)

Mivel azonban a Milan fordított Sienában, hiába érezhették magukat a BL-selejtezőben 87 percen át a firenzeiek, végül csak az Európa Ligában indulhatnak ősszel.

Pescara–Fiorentina 1–5 (Vittiglio 77., ill. Ljajics 16., 25., 59., M. Fernández 28., Jovetics 54.)


Az Udinese foglalta el az Európa Liga-indulást érő pozíciót a Lazio előtt a fordulót megelőzően. Francesco Guidolin együttesének papíron nehezebb dolga volt, hiszen az Interhez, míg a rómaiak Cagliariba látogattak.

Az Inter azonban "feltette a koronát" egész éves teljesítményére, öt gólt kapott az alapesetben nem gólzáporos meccseikről híres udineiektől (2-5), így annak ellenére is a kilencedik helyen fejezte be a szezont, hogy az előtte egy ponttal álló Catania csak döntetlent játszott. (2-2)

Az Udinese győzelmével tehát a Lazio lemaradt az ötödik helyről, sőt, a hatodikról is, mivel kikapott Cagliariban (1-0), a Roma pedig legyőzte a már biztos második Napolit, így előzött. (2-1) 

A presztízsen kívül azonban ennek nem sok jelentősége van, a fővárosiak részvételével egy hét múlva esedékes kupadöntőnek kivételesen sokkal több lesz.

Internazionale–Udinese 2–5 (Juan 12., Rocchi 63., ill. Pinzi 1., Domizzi 10., Di Natale 41., Silva 52., Muriel 66.)

AS Roma–Napoli 2–1 (Marquinho 47., Destro 58., ill. Cavani 84.)

Cagliari–Lazio 1–0 (Dessena 75.)

Palermo–Parma 1–3 (Miccoli 76., ill. Gobbi 38., Valdés 41., Belfodil 45.)

Torino–Catania 2–2 (Cerci 53., Bianchi 83. ill. Almiron 25., Bergessio 62.)

forrás: hatharom.com