Recent comments

Friss Hírek

A Juventus genovai vereséggel zárta a bajnokságot

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) záró fordulójának nyitó mérkőzésén a Juventus hiába szerezte meg a vezetést, végül 3–2-es vereséget szenvedett a Sampdoria otthonában, így nem tudta megszerezni a klubrekordot jelentő 28. győzelmét a bajnokságban.


Antonio Conte vezetőedző Gianluigi Buffont, Claudio Marchisiót, Arturo Vidalt és Mirko Vucsinicset sem jelölte a kezdők közé, az alapemberek közül ugyanakkor Andrea Pirlo, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci megőrizte helyét a kezdőcsapatban.
 
A találkozó elején a torinóiak léptek fel kezdeményezőbben, ennek megfelelően a 25. percben meg is szerezték a vezetést. Pirlo ívelte be a labdát a védők mögé a gólhelyzetben kilépő Fabio Quagliarellának, aki a tizenhatoson belülre érve higgadtan elpasszolt Angelo Da Costa mellett (0–1).

Az addig nem sokat mutató genovai csapat válaszára azonban nem kellett sokat várni. Hat perccel később Chiellini szabálytalankodott a nyáron az Interbe igazoló Mauro Icardival szemben a büntetőterületen belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Eder váltott gólra (1–1).
 
Az első játékrész hajrájában még Quagliarella előtt adódott nagy lehetőség a gólszerzésre, ám öt méterről mellé pörgetett.

A második félidőben azonban már a hazaiak akarata érvényesült. Az 57. percben Marcelo Estigarribia jobb oldali szögletére Lorenzo De Silvestri robbant be a rövid oldalon, és nagy erővel fejelt a kapuba. Storari még beleért a labdába, ám eális esélye nem volt a hárításra (2–1).

Az idő előrehaladtával a Juve feltolta a védekezését, és igyekezett nyomást gyakorolni a Sampdoriára, amely azonban kihasználta támadóinak gyorsaságát, és a találkozó hajrájához érkezve végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A 75. percben Estigarribia lépett ki a jobb oldalon, majd a kapu elé érve Icardi elé tálalt, aki két méterről üggyel-bajjal a kapuba továbbította a labdát (3–1).

A hajrában a vendégek fokozták a nyomást, és sikerült izgalmassá tennie a meccs végét. A négyperces hosszabbítás első percében a csereként beállt Stephan Lichtsteiner jobb oldalról középre lőtt labdáját Emanuele Giaccherini bombázta a bal felső sarokba (3–2).

A 94. percben Pirlo végezhetett el rendkívül ígéretes szögből szabadrúgást, ám kísérlete irányt változtatott, és lelassult a sorfalon, így a hazaiak brazil kapusának nem okozott gondot a hárítás.

A Juventus így nem tudta megszerezni bajnokságbéli 28. győzelmét, amivel beállította volna az 1949–1950-es szezonban felállított klubrekordot, míg a Sampdoria elmondhatja magáról, hogy oda-vissza legyőzte a bajnokot.

Sampdoria–Juventus 3–2 (Eder 31. – 11-esből, De Silvestri 57., Icardi 75., ill. Quagliarella 25., Giacherrini 91.)

forrás: NSO