Recent comments

Friss Hírek

Meglepetésre csak döntetlent játszott a Napoli


A Napoli hazai pályán nem bírt a Bolognával.
A Napoli a megelőző három alkalommal legyőzte a Bolognát, a három győzelem összesített gólkülönbsége 8–2 volt, és a két csapat jelenlegi helyezése is felé látszott billenteni a mérleg nyelvét. Az első nagy helyzet tükrözte is a papírformát, csakhogy Marek Hamsík közelről belelőtte a labdát Jean-Francois Gillet kapusba.
A 14. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Bologna: Pulzetti kiugratására Robert Acquafresca a leshatárról robbant rá, az öt és feles előterében még át is vehette a védők által elvétett labdát, mielőtt a hálóba lőtt. 0–1
A nápolyiak nehezen barátkoztak meg az új szituációval, támadásaik rendre elhaltak a piros-kékek védőfalán, a legveszélyesebb „fegyverek", Edinson Cavani és Goran Pandev alig-alig jutottak labdához.
A második félidőben változott valamelyest a játék képe, a nápolyiak egyre hevesebben rohamoztak, a meddő támadások azonban nem hoztak fordulatot – aztán egy játékvezetői döntés igen.
A 70. percben a középre játszott labda az éppen csak a 16-oson belül helyezkedő Diego Pérez kezét érintette, s a játékvezető – talán mert ez már a második ilyen szituáció volt a második félidőben a vendégek büntetőterületén – az asszisztens intésére megadta a büntetőt. Az ítélet kiváltott némi lökdösődést és vitát, de perújrafelvétel természetesen nem történhetett, és a letett labdát Cavani jobbal a kapu közepébe bombázta. 1–1
A hajrára a Szombathelyről indulva az osztrák válogatottig jutó Garics György is pályára lépett a bolognaiaknál, akik igyekeztek fogga-körömmel őrizni az eredményt – sikerrel tették. Sőt egy kontra végén Marco Di Vaio a győztes góljukat is megszerezhette volna: egyszer azonban elcselezte helyzetét, egyszer Morgan De Sanctis védte a közeli lövését.
A Napoli harmadszor, a Bologna másodszor győzhetett volna egymás után – mindkettőnek be kellett érnie egy ponttal, Az iksz a bennmaradásért harcoló Bolognának jött jobban.

NSO.hu