Recent comments

Friss Hírek

Maldini: A Milan nem szeretné, hogy visszatérjek hozzájuk


Paolo Maldini elmondta, hogy már többször is szeretett volna csatlakozni a Milan edzői csapatához, de különböző okok miatt ez mindig meghiúsult és most arra a következtetésre jutott, hogy a klub nem akar együtt dolgozni vele.
A Paris Saint-Germain sportigazgatója Leonardo a hét elején elismerte, hogy szívesen látná a korábbi Rossoneri kapitányt a francia klub edzői csapatában és hogy az olasz legenda jelenleg is gondolkozik az ajánlatán.
A hírek kapcsán felmerülhet a kérdés, miért nem tért még vissza Maldnini a Milanhoz és a 43 éves legenda elmondta, hogy ő nem is akarta erőltetni ezt.
"[Milan elnöke Silvio] Berlusconi világosan beszélt erről, sőt már [elnökségi tag] Barbara [Berlusconi] is említette a nevemet, de igazából sosem ajánlottak fel semmit.” mondta Maldini a Gazzetta dello Sportnak.
„Az elmúlt években többször kértem, hogy visszatérhessek mielőtt jött Leonardo, majd Allegri. Több korábbi csapattársam is szerette volna, hogy visszatérjek Milanelloba, de mindig zárt ajtókon kopogtattam. Tényleg nem tudom mi lehet ennek az oka.”
„Leonardo szerette volna, hogy a csapat közelében maradjak; hasznossá tettem volna magam bármilyen szerepkörben. Allegrinél egyfajta találkozási pont lehetnék a csapat és a vezetőség között.”
„A Milanért dobog a szívem és szeretnék visszafizetni mindent a klubnak. Erős és feltétel nélküli szeretet érzek a Rossoneri mez iránt.”
„De a legegyszerűbb magyarázat, hogy a Milan nem szeretné, hogy visszatérjek hozzájuk.”
„Nem félek kimondani a véleményem és talán ez lehet a probléma. Az évek során szert tettem egyfajta szellemi függetlenségre és erről nem kívánok lemondani."
„Imádom a futballt és előbb vagy utóbb visszatérek és dolgozni fogok. Ha nem a Milannál leszek, nem szeretném, hogy árulóként tekintsenek rám."
„De hangsúlyozom, nem akarok követelőzni és főleg nem akarok kioktatni olyan embereket, akik 40 éve végzik a munkájukat.”
Amikor arról kérdezték, hogy elvállalna-e egy munkát Carlo Ancelotti edzői csapatában a PSG-nél, így reagált: „Most nem, de ez nem azt jelenti, hogy sosem kerülhet erre sor.”
„Találkoztam a PSG elnökével, akivel kölcsönösen tiszteljük egymást, csakúgy mint Leoval és Carloval.”
„A PSG komoly átalakuláson megy át. Hosszú ideje nem nyertek semmit Franciaországban, de most csatlakozhatnak Európa élmezőnyéhez.”
„Még nincs semmilyen ajánlat, de tudom mit adhatok: tapasztalatot, a sport iránti szeretetet és a vágyat, hogy részt vehessek egy nagy projektben. De soha nem kértem semmit senkitől."
Maldini múlt hétvégén részt vett a PSG Toulouse elleni bajnokiján, de elmondta nem kell messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy a Parc des Princesben járt.
„Két barátom miatt jártam Párizsban. Leo már régóta szerette volna, hogy meglátogassam. Meg akartuk lepni Ancelottit, aki első meccsét játszotta edzőként a francia csapattal.”
Maldini 24 éves milánói pályafutása alatt 647 mérkőzésen lépett pályára, hétszer nyert olasz bajnoki címet és a Bajnokok Ligája trófeát is a magasba emelhette ötször.
olaszfoci.hu