Recent comments

Friss Hírek

Coppa Italia: A hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a Milan

A Milan jutott az Olasz Kupa negyeddöntőjébe, miután a nyolcaddöntőben hazai pályán hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Novarát.



A visszahívott Alexander Merkel kezdett a Milanban a Novara elleni Olasz Kupa-meccsen. A hétvégi, Inter elleni fájó vereség után azt is tudni lehette, hogy egy a kupatovábbjutás némileg csillapíthatta a „piros-feketék" szurkolóinak fájdalmát a városi rivális ellen elszenvedett kudarc után.

Ennek megfelelően már az első pillanatoktól kezdve a Milan akarata érvényesült a pályán. S kezdetben úgy tűnt, simán továbbjut Massimiliano Allegri együttese.
A hetedik percben például Stephan El Shaarawy játszotta meg Filippo Inzaghit, aki azonban gyenge lövést eresztett meg.  A veterán olasz csatár a továbbiakban sem tudott betalálni, pedig több lehetősége is akadt.
A 24. percben aztán mégis megszerezte a vezetést a Milan: El Shaarawy húzott befelé a tizenhatos előterében, majd 20 méterről kilőtte a kapu bal oldalát.
A Milan első félidei fölényére jellemző adat, hogy 330 sikeres passzt mutatott be a csapat. Több mint kétszer annyit, mint az ellenfél.
A második félidőben aztán csak nem akart megszületni az újabb Milan-gól, s amikor már mindenki elkönyvelte a hazaiak továbbjutást, Ivan Radovanovic góljával egyenlített a Novara.
De ezzel csak harminc perccel tudta elnyújtani kupaszereplését a kiscsapat, nem pedig egy újabb fordulóval. A ráadásban ugyanis a Milan kiharcolta a továbbjutást.
Alexandre Pato lépett ki a leshatáron (esetleg azon is túl...) a ráadás első félidejének 10. percében, majd miután megkapta a labdát, már szépen emelte át azt Alberto Fontana kapus fölött és helyezte a labdát az üres kapuba.
A folytatásban újabb gólokat is szerezhetett volna a hazai együttes. Ez ugyan nem történt meg, de így is továbbjutottak a milánóiak, akik a negyeddöntőben a Lazióval találkoznak.

Milan–Novara 2–1 (El Shaarawy 24., Pato 100., ill Radovanovic 88.) – h.u.
NSO.hu