Recent comments

Friss Hírek

Milan: Tassotti felkészült a kupameccsre

Mauro Tassotti, aki Allegri tegnapi kirúgása után vette át a csapatot, készíti fel az együttest a holnapi Spezia elleni kupamérkőzésre.


Az olasz lapok szerint a szakember megbízása csak erre a találkozóra szól, mert Seedorf csütörtökön Itáliába érkezik és átveszi a vezetőedzői posztot.

Tassotti a szerdai kupacsata előtt tartott sajtótájékoztatót. 
 
A Kupáról: “Fontos, hogy továbbjussunk. Ez az a sorozat, aminek segítségével kijuthatunk az európai porondra, hiszen a bajnokságban jelentős a lemaradásunk. Meg van az előnyünk a sorsolásnak hála, hogy zsinórban kétszer is hazai pályán játszhatunk. Meg kell ragadnunk mindent, hogy felemeljük ezt a trófeát és kilépjünk Európába jövőre.
Csapatként kell játszanunk, anélkül, hogy sokat kísérletezgetnénk. Nem lesz könnyű meccs, fel is hívtam a srácok figyelmét a mérkőzés fontosságára illetve arra, hogy bizonyítsanak a vasárnapi találkozó után. A szavak helyett cselekednünk kell.”


Speziáról: ”Jó csapatuk és sok szurkolójuk van, ahogy nekünk is. Nem lesz könnyű meccs, hiszen remek edzővel is rendelkeznek. [Devis Mangia]. Úgy kell küzdenünk mintha az életünk múlna rajta, nem szabad a Sassuolo elleni játékra gondolnunk. 35 perc alatt kaptunk 4 elkerülhető gólt anélkül, hogy megállítottuk volna az ellenfél legjobbjait. Tiszta lappal kell indulnunk és bizonyítani a lehető leghamarabb.”

A jelenlegi helyzetről: ”Mindig a klub rendelkezésére állok. Mind dühösek vagyunk, de hibákat vétettünk, főleg mi, a technikai stáb. Rengeteg lehetőségünk volt, hogy orvosoljuk a problémákat, de úgy látszik, hogy elkerülhetetlenek voltak a történtek. A vezetőség meghozta a döntését, így rajtam a sor, hogy a legjobb tudásom szerint teljesítsek és megváltoztassam a csapatot. Sok éve edzősködöm már. Júniusig szól a szerződésem, addig biztosan itt maradok. A szezon végén leülök a vezetőséggel tárgyalni. A legfontosabb dolog jelenleg a holnapi mérkőzés. Ez a lehetőségünk arra, hogy jövőre is az európai porondon szerepeljünk. A BL-t nehéz lenne elérni.”

Allegri és stábjának menesztéséről: ”Sokkolt a hír, szomorú voltam. Nagyon nehéz volt végignézni ezeket az embereket, ahogy csalódottan üresre pakolják a szekrényüket. Mi kiváltságosak vagyunk azért, hogy azt csinálhatjuk amit szeretünk, ráadásul jó fizetésért. Azonban ezek a pillanatok nem könnyűek. Senkinek.”

Seedorfról: ”Sokszor mondtam, Max a tények embere volt. Vannak viszont olyan nagyszerű játékosok, akik nagy edzők is lesznek. Clarence rendkívüli személyiség, nagyon várom, hogy dolgozni lássam. Nagyon remélem, hogy ő lesz az edző. Továbbá azt is remélem, hogy egy teljesen új mentalitást fog hozni a régi értékek mellett. Jól ismeri a környezetet, együtt fogok működni vele és készen állok mindenféle szituációra, amit majd kér tőlem.”

Csatársorról: “Matri a Fiorentinához megy orvosi vizsgálatra. Pazzini fog játszani holnap illetve Petagna is visszatért, aki itt kezdte a pályafutását. Megvagyunk a támadósorban.”

Kapusról: ”Valószínűleg Abbiati fog védeni.”

Védelemről: “Ahogy tavaly, idén is rengeteg gólt kapunk, de a szezon második felében tudtunk javítani és csak a Juventus és a Barcelona győzött le minket. Akkor jól játszottunk, de most megint rosszul, megváltoztattuk a taktikát és El Shaarawy is megsérült, Boatengről és az új irányvonalról meghozta a döntést a klub, aminek köszönhetően nehezebbé vált az életünk és nem is tudtunk visszakapaszkodni a jó útra. Rami régóta velünk edz már, holnap számításba fogom venni. Abatének fel kell épülni, fontos láncszeme a csapatnak, ahogy De Sciglio is. Ahhoz, hogy Hondával és Kakával támadó stratégiát tudj használni, fel kell adnod a védekezés egy részét. Gyakran vesztettek labdát a támadóink a szoros emberfogásnak köszönhetően.”

A jövőbeli formációról: “Figyelembe fogom venni, hogy ki mennyit játszott eddig. Nem fogom teljesen felforgatni a csapatot, a döntéseimet a meccs fontossága alapján fogom meghozni.”

Hondáról és a múltbéli döntéseiről: “Honda kezdeni fog az első perctől. Elégedettek vagyunk a Sassuolo elleni teljesítményével. Nagyszerű technikai tudása van, 25 méteren belül életveszélyes.  Ami engem illet, lett volna lehetőségem vezetőedzőnek menni, de én azt választottam, hogy inkább itt maradok és ezt a döntésemet azóta sem bánom.”

A csapat teljesítményéről: “Az első fordulókban az eredmények ellenére közel álltunk a győzelemhez. Valami zavarhatta a játékosokat. Meg voltak a lehetőségeink, hogy sok pontot gyűjtsünk, de nem tudtunk élni vele. Ebben a sok sérülés is közrejátszott, aminek hála borult a csapat teljesítménye is. Arra kell rájöjjünk, hogy ezek a dolgok miért történtek meg.”

Zárásként: “Nem az a lényeg, hogy ki a sztár. Ez egy csapat, 11-en vagyunk a pályán. Elengedhetetlen, hogy küzdjünk a közös cél érdekében, nem pedig saját magunk céljaiért. Aki egyénieskedni akar az menjen teniszezni. Nem fontos, hogy ki szerzi a gólt. Csak is a gól és a győzelem számít.”

forrás: acmilan.hu