Recent comments

Friss Hírek

Milan: El kell adniuk, hogy igazolhassanak

Mint ahogy már megszokhattuk, a mostani mercatónál is az “előbb el kell adni, hogy igazolhassunk” forgatókönyv érvényesülhet az AC Milannál. 


A piros-feketék két fő kiszemeltje Danilo D’Ambrosio (Torino) és Radja Nainggolan (Cagliari), míg a télen kölcsönbe távozhat Gabriel, Jherson Vergara és Bryan  Cristante, valamint végleg Cristian Zaccardo.
 
A Milan vezetősége már a januári átigazolási szezon kezdete előtt egy opcióval egybekötött kölcsönszerződéssel leigazolta Aldi Ramit a Valenciától, valamint ingyen megszerezte a CSZKA Moszkvától Keisuke Hondát. A piros-feketék azonban további erősítésekre szorulnak, ha szeretnének jövőre is valamelyik európai kupában indulni.

A Sky Italia szakértője, Gianluca Di Marzio és a La Gazzetta dello Sport szerint csak akkor érkezik D’Ambrosio, ha előbb a Milan megválik egy védőjétől. Az olasz napilap Constant távozását valószínűsíti. D’Ambrosio iránt több klub is érdeklődik, de a Sky szerint még mindig a Milan van pole pozícióban, és mivel a játékos szerződése az idény végén lejár, a Torino vezetőségének még januárban tovább kell adni rajta, ha pénzt szeretne látni a klubváltásból.

A másik kiszemelt Radja Nainggolan, aki már hosszú ideje szerepel a Milan bevásárlólistáján. A legújabb hírek szerint a Milan és a Cagliari szóban már megegyezett egymással, és a belga középpályás 7 millió euró és Cristante fele játékjoga ellenében a San Siróban folytatja pályafutását.  A Sportmediaset újságírója, Paolo Bargiggia szintén megerősítette a megállapodás tényét, de az üzlet még nem tekinthető lezártnak.

“Nainggolanról Galliani és Cellino megállapodott szóban, azonban Galliani még nem kapta meg a vezetőségtől a zöld jelzést. A másik név a Rossonerik számára Jorginho, aki ráadásul fiatalabb, mint Nainggolan, 8-9 millióért vehetik meg ha ugrana az üzlet a Cagliarival. Ott van még D’Ambrosio is, akivel megerősítik a védelem szélét.” - nyilatkozat Bargiggia.

Nainggolan iránt korábban a Juve és az Inter is érdeklődött, de állítólag mindkét klub kiszállt a játékosért folytatott versenyfutásból, így a Milan fő riválisa, az AS Roma lett. 

A Sky és a Gazzetta szerint további probléma lehet, hogy Nainggolan leigazolásához a Milannak előbb meg kell válnia egy magas fizetéssel rendelkező játékosától. A sajtó tippje szerint az áldozat a Mexes (€4 millió/év) , Matri (€2.5 millió/év), Robinho (€2.5 millió/év) trióból kerülhet ki. Mexes esetében eddig nem nagyon lehetett hallani kérőkről, Matrival kapcsolatban korábban a Lazio neve merült fel, míg Robinhónál mindig előkerülő téma a Santosba való visszatérése. 

A további távozók között ott van még Vergara és Gabriel, akik iránt a Sporting és Olhanense érdeklődik, illetve Zaccardót a Niangot is leigazoló Montpellier valamint az olasz bajnokság újonca, a Sassuolo is vinne.

Hivatalosan még csak egy napja nyílt meg az átigazolási piac, de máris rengetek hír látott napvilágot a Milannal kapcsolatban, de ami egyelőre biztos, hogy Galliani ma este érkezik vissza Brazíliából, ahol találkozott a Milan legesélyesebb edzőjelöltjével, Clarence Seedorffal. A tar fejű vezető megérkezés után valószínűleg felgyorsulnak az események, és nem kizárt hogy hamarosan hivatalossá válik néhány fiatal tehetség kölcsönadása, illetve két új játékossal erősödik a Milan kerete.

forrás: acmilan.hu