Recent comments

Friss Hírek

Fiorentina: Brkic lehet a megoldás

Az elmúlt két évben jelentős fejlődést produkált a Fiorentina, akik kiesés elől menekülő csapatból BL-aspiránssá léptek elő.


A felemelkedésben nagy szerepe van Vincenzo Montella vezetőedzőnek, de rendkívül szembetűnő a keret folyamatos erősödése is. 

A szisztematikus csapatépítés hatására mára talán egyetlen poszt maradt a Violáknál, amely mindenképpen javításra szorul. A csapatot ugyanis évek óta kísértik kapusgondjaik, a tavalyi szezonban Viviano és Neto sem tudta az elvárt szintet hozni, idén pedig előbbi távozása miatt már egyértelműen a brazil portásra hárul a feladat, de továbbra sem sikerül huzamosabb ideig meggyőző teljesítményt mutatnia.

Cseppet sem meglepő módon tehát kapust keres a piacon a Fiorentina, a Tuttomercatoweb szerint pedig meg is találta az ideális jelöltet az Udinese portása, Zeljko Brkic személyében. 

A 27 éves hálóőr Handanovic tavalyi távozása után alapembere a Frulianinak, a teljesítményével mindenki elégedett Udinében, és mára rutinos Serie A-kapusnak mondható. Ráadásul az értéke sem megfizethetetlen, a transfermarkt.de 4 millió euróra taksálja.

Ugyanakkor az olaszok úgy vélik, ez az üzlet aligha valósul meg az előttünk álló egy hónapban, miután Neto távozása csak a nyáron valószínűsíthető. Szintén erre utal az is, hogy Brkic szerződése június 30-án lejár, így amennyiben nem hosszabbít, a nyáron ingyen halászhatja el őt riválisai orra elől a Fiorentina.

forrás: azzurri.co.hu