Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem lesz egy sétagalopp

Antonio Conte kijelentette, a Juventusnak a legjobbját kell nyújtania, amennyiben szeretné elkerülni a Sinisa Mihajlovic vezette Sampdoria elleni vereséget a szombat esti mérkőzésen.


A genovai egylet, amelyet november óta egykori játékosa, Mihajlovic dirigál, volt a tavalyi idényben az egyetlen olyan csapat, amely oda-vissza megverte a Juventust a Serie A-ban.


„Remek formában lévő, lelkes csapatról van szó, amelyre nagyon oda kell figyelnünk” – mondta Conte a Vinovoban tartott mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. „Mihajlovic kiváló munkát végez és az esti mérkőzés egyáltalán nem lesz egy sétagalopp, különösen, hanem megfelelőképpen készülünk fel.”


A tréner az idei szezon második feléről is beszélt.


„A szezon első fele hihetetlenre sikeredett, amelyet nagyon nehéz lesz megismételni a jövőben, nem csak a Juventusnak, hanem a többi együttesnek is. Ha megnézzük a közvetlen riválisok jelenlegi formáját, akkor ez a feladat még nehezebb lesz: a Roma és a Napoli is rekordértékű pontgyűjtésbe kezdett, és ennél csak jobbak lesznek. Továbbra is fenn kell tartanunk ezt a hihetetlen iramot, ha magunk mögött akarjuk tudni őket és a szezon második felében végig ébernek kell maradnunk. Olvastam, hogy a Scudetto sorsa már eldőlt, véleményem szerint ilyet csak azok állítanak, akik életükben nem nyertek semmit.”


A téma ezután Massimiliano Allegri menesztésére, Clarence Seedorf edzővé való kinevezésére, valamint Alessandro Matri klubváltására terelődött.


„Nagyra tartom Alessandrot. Számunkra mindig fontos játékos volt és oroszlánrészt vállalt az elmúlt két Scudetto megszerzésében. Sajnálom, ami a Milannál történt vele. Ezúton is szeretnék elbúcsúzni Allegritől, aki az elmúlt két esztendőben nagyszerű ellenfele volt a Juventusnak, mind a pályán, mind pedig a sajtóban. Mindig szomorú dolog, amikor egy „ellenség”, akit nagyra tartok, leteszi a fegyvert. Remélem, hamarosan visszatér a futball körforgásába. Nagyon tisztelem őt, nem szabad elfelejteni, hogy Scudettot nyert a Milannal és mindig sikerült kvalifikálnia a csapatot a Bajnokok Ligájába. A Milan egy olyan személyre bízta csapatát, aki játékosként nagy eredményeket ért el és ismeri a környezetet. Edzőként még rutintalan, de meglátásom szerint mindene megvan ahhoz, hogy nagy tréner váljon belőle. Nem számít, hol kezdesz, csak az, hogy hol végzed. Ugyanezt mondtam akkor is, amikor a Juventus vezetőedzőjének neveztek ki. Az edző olyan, mint egy jó szabó, igyekszik a legszebb ruhát elkészíteni csapatának. Talán nem mindig sikerül a legszebbre, de később a legjobbá válhat és minden szempontból garanciát jelenthet.”


Carlos Tévez legutóbbi nyilatkozatában fenoménnak nevezte Contét.


„Ezek a szavak büszkeséggel töltenek el és komoly elismerése az eddig elvégzett munkámnak. Az elmúlt két és fél évben nagy utazást tettünk, visszavittük a Juvét a csúcsra.”

forrás: Juventushungary.hu