Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem gondolok többet a Roma elleni győzelemre

Antonio Conte úgy véli, hogy még távolról sem dőlt el a bajnoki cím sorsa, s biztos benne, hogy a csapatra rendkívül komoly erőpróba vár a Cagliari ellen.

 
"Ez még mindig ugyanaz a szezon, s az a legfontosabb, hogy ugyanott folytassuk a Roma elleni 3:0-ás győzelmünk után." - nyilatkozta Conte a mérkőzést megelőz sajtótájékoztatón.

"Már akkor is elmondtam a mérkőzés előtt, hogy a Roma elleni győzelem is csak három pontot ér, pontosan ugyanúgy, ahogy a Cagliari elleni találkozón is három pont szerezhető."

A legfőbb bajnoki kihívónak számító AS Roma legyőzése komoly fegyvertény volt, s nyolc pontnyira növelte a Juve előnyét, azonban Conte igyekszik mind a két lábbal a földön tartani fiait.

"Nem gondolok rá többet. Ha megtenném, az nagyon veszélyes lenne a mai mérkőzés előtt. Az csak az odavágó volt. Jól játszottunk, s most már a Cagliarira összpontosítunk."

"Nehéz feladat lesz egy olyan csapat ellen, amelyet nem könnyű legyőzni a saját pályáján. Az a tény, hogy zsinórban tíz bajnoki találkozót nyertünk, a Cagliarit csak még elszántabbá teszi majd, hogy megszakítsa a sorozatot."

A zsinórban elért tizenegyedik győzelem új klubrekordot jelentene, s segíthetne abban, hogy a csapat megőrizze komolynak tűnő előnyét a bajnoki tabellán.

"A rekordok arra jók, hogy megdöntsék őket. Már most megdöntöttük a legjobb sorozatunkat, amelyet az elmúlt szezonokban az én irányításom alatt ért el a csapat, s arról se feledkezzünk meg, hogy tavaly kilenc győzelmet arattunk zsinórban, mielőtt a sorozat megszakadt, éppen a Cagliari ellen. Új oldalt írhatunk a történelemkönyvekbe, de a rekordok vajmi keveset érnek, ha nem vezetnek el a végső sikerhez."

Andrea Barzagli eltiltását tölti majd, azonban Conte úgy véli, hogy Martin Cáceres kiváló helyettese lehet.

"A Cagliari nehéz ellenfél, taktikailag szilárdak, s akadnak rendkívül veszélyes támadóik. Diego Lopez kiváló munkát végez velük, s Marco Sau és Victor Ibarbo különösen sok gondot okozhat az ellenfeleknek. Kevés a kiesés elől menekülő csapatnak van olyan támadósora, mint nekik. 

"Szomorú, hogy csupán ötezer nézőt engednek be a stadionba, mivel Cagliari egy gyönyörű város, s megérdemelnék, hogy megtekinthessék ezt a mérkőzést. Nagyon sok Juve szurkoló is van Szardínián, kár, hogy korlátozásra volt szükség."

forrás: juventuz.blog.hu