Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nehéz pillanatokban is jól játszottunk

Antonio Conte a vasárnapi mérkőzés utáni nyilatkozatában dicséretben részesítette csapatát a kiváló eredményért, amellyel a torinói gárda a Cagliari ellen elérte sorozatban tizenegyedik győzelmét a bajnokságban.


A bianconero csapat ezzel a győzelemmel új rekordot állított be klub szinten, mivel a Juventus eddig soha nem győzedelmeskedett sorozatban tizenegyszer a bajnokságban.

„Kiváló teljesítményt láthattunk. Ismerve, milyen Juventus csapatok is voltak a múltban, bámulatos, hogy olyasmit értünk el, amit a Juventus történelemben még senki. A srácok megérdemlik a tapsot, mivel a futball rendkívül felgyorsult, és manapság alig van időnk kiélvezni ezeket a pillanatokat.”
 
„Most pedig folytatni kívánjuk a remeklési sorozatot, teljes tudatában annak, hogy lesznek olyan csapatok, amelyek azzal a céllal fognak pályára lépni, hogy megállítsanak minket” - nyilatkozta az edző a Sky Sport Italia stábjának.

A 4-1-es végeredmény ellenére a Cagliari nagyon jól kezdte a mérkőzést, és meg is szerezte a vezetést Mauricio Pinilla találata révén.

„A meccset nem kezdtük túl rosszul, azonban az első gólhelyzetből hátrányba kerültünk, majd ismét gólt kockáztattunk egy rögzített helyzetnél. Ezeket a hibákat ritkán engedjük meg magunknak. Ezt követően szóltam a srácoknak, hogy koncentráljanak a feladatukra, hiszen az agyuk diktálja a tempót a lábaknak.”

„Nehéz pillanatokban is jól játszottunk, és arra kényszerítettük a Cagliari csapatát, hogy kifárassza magát a mérkőzés első hatvan percében, ami rendkívül intenzívre sikerült. Ez a csapat az AS Roma ellen az Olimpicoban kiharcolt egy pontot, ez jól mutatja, milyen minőségű csapatról beszélünk.”

Andrea Pirlo helyére a második félidőben Claudio Marchisio érkezett, és ha már pályán volt, távoli lövésével meg is szerezte csapata vezető gólját. A mérkőzést a nézőtérről figyelte a Manchester United menedzsere, David Moyes, aki a hírek szerint Davide Astori és Claudio Marchisio megfigyelése céljából érkezett.

„Claudio fontos játékos a csapat számára, és köszönettel tartozom neki profi hozzáállása miatt, igazi bajnokot tisztelhetünk benne. Ebben a bajnoki idényben a cserepadra került, azonban nagyszerű bajnokhoz méltón viselte mindezt, és szívében hordozza a Juventust. Látható, hogy jó fizikai állapotban van, a csapatnak ritmusváltásra volt szüksége a középpályán, ő pedig képes volt mindezt megvalósítani.”

„Andrea Pirlo súlyos sérülést követően tért vissza, keményen edz, így elkerülhetetlen, hogy a meccs során lesznek hullámvölgyek a teljesítményében. Szerencsés vagyok, hogy olyan játékosok állnak rendelkezésemre a cserepadon, mint Claudio Marchisio és a többiek, akik készek beugrani szükség esetén.”

„Edzőként próbálom a legjobb döntéseket hozni, és a cserék kiválasztásánál próbálok mindenkit tetőtől talpig felmérni, mielőtt kiválasztanám a cserélni kívánt játékosokat. Nem a nevet vagy az arcot veszem elsőként figyelembe. Egyszerűen próbálom az elérhető lehető legjobb csapatot összeállítani. Néha hibás döntéseket hozok, más esetekben pedig jól döntök.” - zárta az interjút kissé önkritikusan a többszörös olasz bajnok edző.

forrás: juventuz.blog.hu