Recent comments

Friss Hírek

Buffon: Conte megérdemelte a díjat

Gianluigi Buffon a Sky Sport Italiának tett nyilatkozatában a Juventusban meglévő csapatszellemet és az ezért nagymértékben felelős Antonio Contét dicsérte, valamint említést tett az olaszok esélyeiről a világbajnokságot illetően.

 
Antonio Conte kapta meg az év legjobb edzőjének járó díjat Dubaiban, amivel kapcsolatban Buffon teljes egyetértését fejezte ki.
 
„Teljesen megérdemelten kapta Conte a díjat, elképesztő amit véghez vitt az elmúlt két és fél évben. Nem is tudom igazából, hogy Ő, vagy mi tettünk többet az elért eredményekért, az elmúlt időszakban. Fantasztikus, ahogy motiválni tud minket és egy nagyszerű futball szemléletet adott nekünk. Az egyéniségek tekintetében volt jobb Juventus is, de a legjobb csapatszellem most van jelen, ami mindent egy magasabb szintre emel.”
 
A Bianconerik két évvel ezelőtt a hetedik helyen végeztek a Serie A-ban. Conte érkezését követően a gárda a következő két évben, azonban, két bajnoki címet is nyert, köztük az egyiket veretlenül. A torinóiak jelenleg öt ponttal vezetik a tabellát a Roma együttese előtt.
 
„A világbajnokság egy hihetetlenül nehéz torna, amit majdnem lehetetlen megnyerni” – mondta a 2006-os világbajnok labdarúgó. „Ha abban az időszakban jól alakul minden és megfelelő a csapatszellem, a fizikai erőnlétünk, akkor képesek lehetünk helytállni hét meccsen keresztül és talán meg is nyerhetjük a VB-t. A csoportunk Uruguay-jal, Angliával és Costa Ricával nem lesz egyszerű, sokkal nehezebb, mint néhány másik csoport.”
 
forrás: juventushungary.hu