Recent comments

Friss Hírek

Balotelli 11-ese meghozta Seedorf győztes rajtját

Az olasz labdarúgó Serie A 20. fordulójának záró mérkőzésén győztes mérkőzésen mutatkozott be az AC Milan kispadján Clarence Seedorf: a milánóiak Mario Balotelli tizenegyesgóljával 1–0-ra nyertek a Hellas Verona ellen.


Clarence Seedorf feketébe öltözve, nagyon elegánsan jelent meg edzői bemutatkozásán, amelynek első félidejében csapata nem kényeztette el: a stabilan védekező Verona visszaverte a Milan összes próbálkozását. 

A Milan irányította a játékot, de ziccerekig nem jutott, míg a Verona a Napolinak „társbérletbe adott” Jorginho és a beteg Luca Toni nélkül elég vérszegény volt támadásban.

A második félidőt élénkebb (ellen)támadásokkal kezdte a Verona, Martinho egy éles lövéssel adott is munkát Abbiatinak, míg a másik oldalon Robinho jutott a legközelebb a gólszerzéshez: a brazil lövése a kapufáról jött ki, majd Mario Balotelli is megtornásztatta Rafaelt, a vendégek kapusát. A közönség ekkor már kissé türelmetlenül dohogott, látván a Milan játékát (mondjuk a csapat formájáról még legkevésbé Seedorf tehet).

A 81. percben aztán Alejandro Gonzáleztől kapott váratlan segítséget az ötlettelenül daráló Milan: Kaká megtolta a labdát a tizenhatoson belül (esélye sem lett volna utolérni az alapvonal előtt), az uruguayi bekk azonban nagyon bután, teljes lendülettel elsöpörte, teljesen értelmetlen szabálytalanságot elkövetve ezzel. Kaká köszönte szépen, és elesett, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott, Balotelli pedig magabiztosan belőtte a büntetőt. 1-0

A Verona a gól után „hirtelen felindulásból” benyomta egy kicsit kapuja elé a Milant, ám nem tudott egyenlíteni – egy tizenegyesgól meghozta Clarence Seedorf jó edzői bemutatkozását. Azért a hollandnak lesz még munkája bőven csapatával...

AC Milan–Hellas Verona 1–0 (Balotelli 82. – 11-esből)

forrás: NSO