Recent comments

Friss Hírek

Ancelotti: Balotelli nem egy top játékos!

Több, hazáját illető kérdésre is választ adott a spanyol RNE rádiónak adott interjújában Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz vezetőedzője.


A korábban a Milannal kétszer is csúcsra érő tréner az olasz Vb-esélyeket elemezte, külön kitérve a számára legkomolyabbnak tűnő gondra, egyben odaszúrva Mario Balotellinek.

“Jelen pillanatban Olaszország csak Spanyolország, Brazília, Argentína és Németország mögött van a sorban. Cesare Prandelli azon igyekszik, hogy lejjebb szorítsa a válogatott átlagéletkorát, de a csapat legnagyobb ereje mégis az olyan, idősebb középpályások rutinjában rejlik, mint Andrea Pirlo, Daniele De Rossi és Thiago Motta.”

“Olaszország legnagyobb problémája a támadó szekció, ahol nincs egyetlen igazi top játékosuk sem. Mindenki Balotellire vár, de az a helyzet, hogy Balotelli egyszerűen nem következetes.”

“Való igaz, ő egy nagy tehetség, de nem olyan, akire támaszkodni lehetne, aki vinni képes a csapatot. Ráadásul bármikor benne van egy fejetlen megoldás, amivel 10 emberrel hagyja a csapatot.”

Ezek a kijelentések különösen annak fényében tűnnek érdekesnek, hogy sokak szerint Carlo Ancelotti lesz az egyik legnagyobb esélyes a szövetségi kapitányi posztra, ha Prandelli távozik.

“Ez is jó lehetne, de a szememben egy válogatott szövetségi kapitánysága a végső munka egy edző számára, én pedig jelen pillanatban boldog vagyok, hogy napi munkát végezhetek a csapatommal. Nem gondolok a nemzeti karrierre most, de nem tagadom, hogy a jövőben mindenképpen szeretném magam ott is kipróbálni.“

“A Bundesliga egy nagyon erős sorozat, de nem szeretnék még egy nyelvet megtanulni!” – zárta mondandóját félig tréfásan Ancelotti.

forrás: azzurri.co.hu