Recent comments

Friss Hírek

Allegri: Kulcsfontosságú találkozó lesz

A Milan hétfő délután 15:00-kor az Atalanta ellen lép pályára a San Siróban a Serie-A 18. fordulójában.


Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját. 

Atalanta: “Rendkívül szervezett csapat, idén egész jól szerepelnek. Számunkra ez egy rendkívül fontos meccs lesz, nem felejthetjük el, hogy csak 19 pontunk van. Kulcsfontosságú találkozó lesz. Colantuonót jó edzőnek tartom, jól teljesít, ahogy German Denis is. Moralezre figyelnünk kell, gondokat okozhat. Bonaventura is remek játékos”.

Edzés: “Vannak még kételyeim a védelemmel és a középpályával kapcsolatban.
Elől Pazzini javul, de még nincs 90 perc a lábaiban. Ez elmondható Robinhóról is. Attól függetlenül, hogy ki fog pályára lépni a meccs fontossága kell a fejekben járjon. Megpróbálom az edzést a játékosok karakterisztikája alapján felépíteni”.


Rami: “Már itt van velünk pár hónapja, ezalatt nagyon jól edzett. Ma valószínűleg nem fog még kezdeni, de hosszútávon számítunk rá, ahogy Hondára is”.

Honda: “Fantasztikus játékos remek technikai képességekkel, biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a csapatnak. Az Olasz bajnokságban és a Kupában is játszhat. Technikás játékos, akinek fontos szerepe lesz a támadásaink során. Nagyon lelkes, már várja a pillanatot, hogy bemutatkozhasson az olasz futballban. Meg fogjuk vizsgálni a fizikai állapotát, de ahogy hallottam a szünet alatt is folyamatosan edzett. Alig várom, hogy találkozzam vele, már is játszani akar”.

10-es mez: “Nagyon ‘nehéz’ mez, amit korábban Rivera és Seedorf is hordott. Honda nagy felelősséget vállalt ezzel a döntéssel, de meg fogja hálálni. Bemutatkozása? Akár már a Sassuolo ellen. Honda sokat fog lendíteni a csapat szekerén, főleg azért, mert sajátos játékstílusa van”.

Eusébio: “Óriási játékos volt, részvétem a családnak”.

Bajnokság állása: “Eddig semmit nem mutattunk. A tabella szomorú, de ezt most félre kell tennünk és ki kell javítanunk a hibáinkat. A lehető legjobb módon kell kezdenünk az új évet, azonban óvatosnak is kell lennünk, az Atalanta támadósora veszélyes. Nagyon fontos nekünk ez találkozó, nem fér bele egy újabb félresikerült eredmény. El kell kezdenünk nyerni, hiszen rossz pozícióban vagyunk. A játékosoknak fel kell fogniuk, hogy jelenleg közelebb vagyunk a kieső zónához, mint az európai kupainduláshoz. Ahhoz, hogy ezen változtassunk rengeteg alázat kell”.

Cristante: “Csak 95-ös születésű. A fiatal játékosok ebben az időszakban nagyon hullámzóak”.

Középpálya: “Beszéltem erről a vezetőséggel korábban, de újra meg fogjuk tárgyalni. Teljesen normális, hogy előbb eladni kell, nagyon sokan vagyunk. A vezetőség is tudja, hogy kell erősítés, ez a csapat legfontosabb pontja”.

Pazzini és Matri: “Pazzini volt az a játékos a tavalyi szezonban, akit folyamatosan hozzá tudott tenni valami pluszt. Nagyon hiányoznak a góljai, ahogy Matrié is. Alessandrótól sokkal többet várok, főleg gólokat”.

Karrierje: “Meghoztam a döntésemet, méghozzá ezen a nyáron. A következő szezontól már nem én fogom irányítani a Milant. Nem lehet egy csapatnál maradni örökre. 4 éve vagyok a Milannál és úgy érzem jól teljesítettünk. Az első két szezonban olyan csapatom volt, amelyik a bajnokságért harcolt. Aztán minden megváltozott a klub igényei miatt. Tavaly harmadikként futottunk be a fiatalítási projektünkkel. Minden évben tovább tudtunk jutni a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiből. Idén csak egy európai találkozónkat vesztettük el, a lehető legpozitívabban akarom befejezni ezt a négy éves időszakot. Tavaly egy teljesen kicserélt csapatot kaptam, de azt nem tudom megmondani, hogy idén is sikerül-e a nagy visszatérés. A Bajnokok Ligájában jó esélyünk van továbbjutni, de idén a fő célunk az Olasz Kupa megnyerése. Bármi történjék is a közeljövőben az nem fogja megváltoztatni a döntésemet. Köszönök mindent”.

Mercato: “Eddig jól igazoltunk. Rami és Honda két nemzetközileg elismert játékos. Jövőre további 1-2 minőségi játékossal a top pozíciókért harcolhat a csapat”.

Seedorf: “A döntést a vezetőségnek kell meghoznia. A klub biztosan egy olyan edzőt fog választani, aki méltó lesz a megüresedett pozícióra. Seedorf egy nagyon intelligens ember, aki edzőként is minőséget tud adni. Azonban a játékos- és az edzőélet teljesen más. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy jó edző válik belőle”.

Balotelli: “Nagyon sokat fejlődött és fejlődni is fog. Ebben az évben vált igazán meghatározó játékossá karrierjét tekintve. Az, hogy háromnaponta játszhat rendkívül fontos a fejlődése számára. Mariótól egyre több nagy dolgot fognak várni, ahogy az idő telik”.

A gazzetta.it szerint a Milan a 4-3-1-2-es felállásban fog kezdeni. 

A kapus Abbiati lesz, míg a védelmet a De Sciglio, Bonera, Zapata, Emanuelson négyes alkothatja. A három középpályás Montolivo, De Jong és Poli lesz, míg elől Kaká előtt Matri és Balotelli kezdhet.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – De Sciglio, Bonera, Zapata, Emanuelson – Montolivo, De Jong, Poli – Kaká – Matri, Balotelli.

forrás: acmilan.hu