Recent comments

Friss Hírek

A Napoli és az Inter is ráfázott az ömlő esőben

Az olasz labdarúgó Serie A 20. fordulójában sok pályán nehezítette a szakadó eső a csapatok dolgát: a Napoli ikszelt Bolognában, a pocsék formában levő Inter kikapott a Genoa otthonában, a Fiorentinát pedig új szerzeménye, Alessandro Matri vezette győzelemre.


Bár a kiesés ellen küzdő Bologna volt a nápolyiak ellenfele, Rafa Benítez együttese nem volt egyszerű helyzetben, hiszen a Roma és a Juventus sikere miatt mindenképpen nyernie kellett idegenben, ha továbbra is tapadni akart a riválisokra.


A sokkal esélytelenebbnek tartott Bologna kispadján mindössze második meccsén ülő Davide Ballardini csapata bátran kezdett, és hatalmas meglepetésre a 37. percben a vezetést is megszerezte. Egy gyors kontra után Diamanti tekerte a labdát a Raúl Albiol mellől ellépő Rolando Bianchi fejére, a Bologna csatára pedig tíz méterről nem hibázott, higgadtan a bal alsóba bólintott.


A gól után sem játszott sokkal jobban a Napoli, de a 60. percben így is egyenlített tizenegyesből. A tizenhatoson belül Dzemali esett nagyot a védők szorításában, a játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Gonzalo Higuaín állt, és magabiztosan a kapu közepébe bombázott.

Az egyenlítő gól felébresztette a vendégeket, a 80. percben pedig a vezetést is megszerezték nagy nehezen. José Callejón ment el a jobb szélen, majd lőtt kiszorított szögből. A spanyol csatár remekül találta el a labdát, így lökete utat talált Curci mellett a jobb alsóba.

A végére aztán jött a meglepetés, a 90. percben egyenlített a Bologna. Hazai szöglet után Fernández fejelt Bianchi elé, az olasz támadó pedig kegyetlenül bevágta a labdát hét méterről Rafael Cabral kapujába, így kialakítva a 2–2-es végeredményt. 


Bologna–Napoli 2–2 (Bianchi 37., 91., ill. Higuaín 62. – 11-esből, Callejón 80.)

A Genoa–Inter mérkőzésen az ömlő eső finoman fogalmazva sem kedvezett a játéknak (sokatmondó volt egy Palacio-lövés, amely a kapu mögötti fogóhálóba vágódott és óriási „zuhanyt” indított el), a pálya egyes pontjain állt a víz… Ez persze hozott rendesen mókás jeleneteket – az egyik legjobbnál Alberto Gilardino egy ízben úgy került ziccerbe, hogy az Inter-védők valóságos futballvígjátékot rendeztek, hogy aztán a lövés két pocsolyán lelassulva ártalmatlanul jusson el Handanovicig…

A sokszor élvezhetetlen „vízicsata” itt is, ott is hozott helyzeteket, ám Mattia Perin és Samir Handanovic is állta a sarat, a kapuk előtti kaotikus szerencsejátékban pedig rendre nem a támadók nyertek. A hajrában előbb Cambiasso, aztán Gilardino hibázott nagy helyzetben, majd a 83. percben egy bal oldali szögletrúgás után Luca Antonelli érkezett egyedül, és az Inter hálójába fejelt. 

A Genoa ezzel kigyötörte a győzelmet, az Internél szólhatnak a vészharangok, a milánói csapat legutóbbi nyolc bajnokijából csak egyet nyert meg (igaz, az a Milan elleni derbi volt). 

A mérkőzést a Genoa keretébe tartozó Tőzsér Dániel a kispadról nézte végig.

Genoa–Internazionale 1–0 (Antonelli 83.)


A Fiorentina az első félidő közepén kétszer is lecsapott gyors egymásutánban, a héten edzőt váltó Cataniának ezt követően 0–2-ről kellett volna „alkotnia”. 

Nem sikerült, sőt a frissen szerződtetett Alessandro Matri a szünetig megszerezte második (és csapata harmadik) gólját, a Fiorentina simán nyert, és egyre inkább meglép a középmezőny tagjaitól. 

A Catania békaperspektívából, sereghajtóként szemlélheti a tabella állását.
 
Catania–Fiorentina 0–3 (M. Fernández 25., Matri 28., 41.)

A legutóbb a Milannal elbánó (így Allegri bukását okozó) Sassuolo visszatért a rossz formához, és otthon kapott ki a Torinótól, az Atalanta Giacomo Bonaventura góljával győzte le a Cagliarit, a Parma a hajrában nyerte meg a Chievo elleni mérkőzést.

Sassuolo–Torino 0–2 (Immobile 26., Brighi 49.)

Atalanta–Cagliari 1–0 (Bonaventura 68.)

Chievo–Parma 1–2 (Paloschi 15., ill. Cassano 27., A. Lucarelli 93.)

forrás: NSO