Recent comments

Friss Hírek

Montella: Nagyon erős a kötelékem a Romával

Két nagy rangadót rendeznek ezen a hétvégén a Serie A-ban, a kiesési harcban érdekelt csapatok meccsei és a Juve várható bajnokavatása mellett a Napoli-Inter és a Fiorentina-Roma találkozók tartanak számot a legnagyobb érdeklődésre.




Utóbbi párharcnak ráadásul különös pikantériát ad Vincenzo Montella személye, aki egykori csapata ellen vezeti csatába tanítványait.


Aeroplanino - ez volt Montella beceneve játékosként, méghozzá a repülőt imitáló gólöröme nyomán. Ezt a gólörömöt számtalan alkalommal tapsolhatták a Romanisták, majd Montella edzőként is visszatért a csapathoz, igaz, csak rövid időre. 

Útja előbb Cataniába, majd Firenzébe vitte, a Liláknál egészen nagyszerű szezont fut a csapattal. 4 körrel a vége előtt a Fiort mindössze egyetlen pont választja el a BL-selejtezős 3. helyen álló AC Milantól. Hogy a Violának továbbra is legyen esélye az előzésre, ahhoz hétvégén Montella egykori klubját kell legyőzni.

"Ez egy különleges kihívás lesz. Nagyon erős a kötelékem a Romával, de nem szabad elbuknunk. Ott kell maradnunk a Milan nyomában, meg kell szereznünk a három pontot az európai kupaindulásért." - fogalmazott Montella, aki előre elnézést kért, amiért kénytelen megpróbálni legyőzni a Farkasokat.

"10 évet töltöttem el a Románál, nagyon sok barátom van ott ma is. Ültem a kispadjukon is és arra az időszakra is nagyon szívesen emlékszem vissza. A Roma elleni meccs számomra nem olyan lesz, mint egy átlagos összecsapás, de a lényeg csak az, hogy nyerjünk és így megszilárdítsuk a pozíciónkat és nyomást helyezzünk a Milanra. Ha megszereznénk a három pontot, azzal szinte biztossá tennénk az Európa Liga-helyünket és elkezdhetnénk komolyabban gondolkozni a 3. hely megszerzésén. Ezért lesz alapvető fontosságú a holnapi meccs."

"Andreazzoli egy kiegyensúlyozott, pontos és nagyon hozzáértő személy. Egy nagyon jó szakember aki emellett mindig megőrzi a hidegvérét és ezt sugározza a játékosai felé is. Tisztelem őt, hosszú ideje fontos munkát végez Rómában. 

Hogy mi a fő különbség Zeman és az ő csapata között? Most minden bizonnyal nagyobb az összhang a védekezés és a támadás között." - dicsérte barátját, a jelenleg a Romát irányító Andreazzollit Montella.

Mindenesetre Zeman irányításával a Roma idén kétszer is legyőzte a Fiorentinát: a bajnokságban és az Olasz Kupában.

"A Roma egy nagyszerű csapat, mindkétszer benne volt a vereség lehetősége. Természetesen tartunk tőlük, tele vannak furcsa játékosokkal. A bajnokságban megérdemelten kaptunk ki tőlük, még ha 3-2-nél volt is két nagy lehetőségünk, a kupában viszont többet érdemeltünk volna."

forrás: azzurri.co.hu