Recent comments

Friss Hírek

Milan: Kötelező győzelem

A Milan szerda kora este 18:00-kor a Pescara csapatához látogat a Serie-A 36. hétközi fordulójában.


A Pescara csapata a tabella utolsó helyén áll, 35 mérkőzésen 6 győzelmet, 4 döntetlent szereztek, ill. 25 alkalommal vereséget szenvedtek. Így összesen 22 ponttal állnak és már matematikailag is biztossá vált a Serie-B-be való kiesésük.

A Pescara az előző 5 mérkőzéséből 4-et elveszített (Genoa-Pescara 4-1, Pescara-Napoli 0-3, Pescara-Siena 2-3, Juventus-Pescara 2-1) és 1-szer ikszeltek (Roma-Pescara 1-1).

A Pescara hazai környezetben 17 mérkőzést játszott, amelyeken 4-szer győzött, 1-szer döntetlenezett és 12-szer vereséget szenvedett. A rúgott gólok száma 14, a kapott góloké 33. Idegenben 18 mérkőzésen a mérleg 2 győzelem, 3 döntetlen és 13 vereség, 12 rúgott és 41 kapott gól.

A házi góllövőlistát Mervan Celik és Vladimír Weiss vezeti 4-4 találattal. A harmadik legeredményesebb játékos(ok) Gianluca Caprari, Eugenio Romulo Togni és Birkir Bjarnason 2-2-2 góllal.

Christian Bucchi, a Pescara 36 éves trénere kijelölte keretét, amelyben nem szerepel D’Agostino, Modesto, Weiss, Quintero, Caprari és Pelizzoli neve.

A Pescara kerete: Mattia PERIN, Salvatore FALSO – Antonio BALZANO, Antonio BOCCHETTI, Nicolas BIANCHI Arce, Marco CAPUANO, Uros COSIC, Per KOLDRUP, Luciano ZAURI, Damiano ZANON – Birkir BJARNASON, Manuele BLASI, Emmanuel CASCIONE, Giuseppe RIZZO, Eugenio ROMULO Togni – Elvis ABBRUSCATO, Milton CARAGLIO, Mervan CELIK, Federico DI FRANCESCO, Ferdinando SFORZINI, Giuseppe SCULLI, Franco MANCINI.

A gazzetta.it szerint a Pescara 4-2-3-1-es felállásban fog kezdeni. A kapuban Perin, a védelemben Zauri, Cosic, Capuano és Balzano kezdhet. A két középpályás Rizzo és Togni lesz. Az előre tolt támadó Sforzini, míg mögötte Di Francesco, Cascione és Sculli fog szerepelni.

A Pescara várható kezdőcsapata: Perin – Zauri, Cosic, Capuano, Balzano – Rizzo, Togni – Di Francesco, Cascione, Sculli – Sforzini.

A Milan jelenleg a Bajnokok Ligája selejtezőt érő harmadik helyen áll a tabellán. A rossonerik 35 mérkőzésen 19 győzelmet és 8 döntetlent szereztek, emellett 8-szor vereséget szenvedtek. Az így gyűjtött pontok száma 65.

A Milan előző 5 mérkőzésén 2-szer győzött (Milan-Torino 1-0, Milan-Catania 4-2), 2-szer döntetlent játszott (Milan-Napoli 1-1, Fiorentina-Milan 2-2) és egyszer vereséget szenvedett (Juventus-Milan 1-0). A tabella negyedik helyén a Fiorentina áll, 4 ponttal lemaradva a Milantól, a második helyezett pedig a Napoli.
 
A Milan hazai pályán 18 bajnoki mérkőzést játszott, amelyen a mérleg 13 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség, összesen 33 rúgott és 15 kapott gól. Idegenben 17 meccs alatt a mérleg 6 győzelem, 7 döntetlen és 4 vereség. A rúgott és a kapott gólok száma 28-23.

A csapaton belüli góllövőlistát Stephan El Shaarawy vezeti. Az olasz támadó 34 mérkőzésen 16-szor volt eredményes, őt követi 15 találattal Giampaolo Pazzini, aki 27 mérkőzésen szerepelt. A harmadik legeredményesebb a télen szerződtetett Mario Balotelli, 10 mérkőzésen 9 góllal.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét. Nem áll rendelkezésre sérülés miatt Luca Antonini, Daniele Bonera, Nigel De Jong, Riccardo Montolivo és Bojan Krkic. Kevin-Prince Boateng eltiltott.

Íme a Milan kerete: Christian ABBIATI, Marco AMELIA, GABRIEL – Ignazio ABATE, Mattia DE SCIGLIO, Philippe MEXÉS, Bartosz SALAMON, Mario YEPES, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA – Massimo AMBROSINI, Kevin CONSTANT, Bryan CRISTANTE, Mathieu FLAMINI, Sulley MUNTARI, Antonio NOCERINO, Bakaye TRAORÉ – Mario BALOTELLI, Stephan EL SHAARAWY, M’Baye NIANG, Giampaolo PAZZINI, ROBINHO.

A gazzetta.it szerint a Milan 4-3-3-mas felállásban fog játszani. A kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Zapata, Mexes és De Sciglio kezdhet. A három középpályás Flamini, Muntari és Nocerino lesz, míg a támadósort Niang, Balotelli és El Shaarawy alkotja.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Zapata, Mexés, De Sciglio – Flamini, Muntari, Nocerino – Niang, Balotelli, El Shaarawy.

A két csapat összesen 18 alkalommal találkozott, amelyen 13 Milan és 2 Pescara győzelem született, valamint 3-szor döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 47, a Pescara 15 gólt szerzett. A rossonerik legutóbb december közepén találkoztak a Pescarával, akkor a San Siróban 4-1-es Milan siker született. A gólokat Nocerino, El Shaarawy, Abbruscato (ÖNG), Jonathas (ÖNG) ill. Terlizzi szerezte. A Pescara legutóbb 1981-ben tudta legyőzni a Milant, akkor a Serie-B-ben hazai pályán 1-0-ra.

A találkozót Carmine Russo vezeti. A 36 éves játékvezető 2007-ben debütált a Serie-A-ban és azóta 75 első osztályú mérkőzést vezetett. A Milannak 4 mérkőzést vezetett, amely 3 győzelemmel és 1 vereséggel zárult. A Pescarának 2 találkozón fújt, mindkétszer nyertek.

forrás: acmilan.hu