Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Conte kiszemeltjei

Ahogyan azt tegnap megírtuk, megszületett a megállapodás a vezetőedző és a klub között, melynek értelmében komoly erősítésekre lehet számítani.



Nézzük, hogy a Tuttosport információi szerint konkrétan kikről lehet szó.

Miután a Bianconeri zsinórban kétszer egymás után nyerte meg az olasz bajnokságot, s mindkét szezonban a házi gólkirálya épphogy elérte a 10 találatot, így jogosan merül fel egy igazi gólvágó neve.

A támadósorba Antonio Conte azt a Gonzalo Higuaint favorizálja, aki 188 spanyol bajnokin 105 gólt szerzett, s legerédmenyesebb szezonjában 27 gólig jutott, előtte pedig 21 évesen pedig 22-ig. A 25 éves argentín válogatott támadó 31 mérkőzésen 17-szer volt eredményes.

Az árát a mértékadó német portál 38 millió euróra taksálja, de információk szerint egy 25 milliós ajánlat esetén Florentino Perez elnök elengedné a 20 évesen 12 millióért vásárolt centert.

A portál szerint 54% esély van a leigazolására!

Az ősi rivális firenzei egyetlen legnagyobb értékeként számon tartott montenegrói árnyékék, Stevan Jovetic már évek óta a Bianconeri célpontjai között szerepel. A mindőssze 23 esztendős játékmester 24 válogatott fellépésén 10-szer zörgette meg ellenfele kapuit, míg 115 Serie A-s mérkőzésen 34-szer volt eredményes, ebből 26-ot az elmúlt két szezonban jegyzett. 2008-ban, 19 évesen 8 millió eurót fizetett érte a firenzei egylet a Partizan Belgradnak.

30 millió euróra pozícionálja az árát a német szakportál, ugyanakkor a zebra mezbe bújását megakadályozhatja az Arsenal együttese. A portál 48%-ban látja ágyusként a montenegrói 8-ast.

Arjen Robbent azt gondolom nem kell bemutatni, a 29 éves szélső megjárta a Groningen, PSV Eindhoven, Chelsea és a Real Madrid, míg 2009-ben a Bayern München alkalmazásába nem állt. Kreatív futballista, aki szeret rátekeredni a labdára, bal lába Dzsudzsák Balázséval vetekszik, talán jobb is nála. A neve nemrég röppent fel a Conte éra alatt. Leigazolásával biztos, hogy minőségi szélsőjátékot tudna bemutatni a csapat. Az árát 22 millióra teszi a szakportál, hiszen pályafutása vége felé jár, s már nincsen benne akkora potenciál mint fiatalabb társaiban.

Szintén támadó szélső posztra érkezhet a Manchester United portugál válogatott játékosa, Nani. A kétlábas futballista kegyvesztett volt a futballtörténelem egyik legnagyobb alakjának, Sir Alex Fergusonnak a búcsúszezonjában. Mindössze 11 Premier League mérkőzésen játszott, szinte biztos, hogy nem az idei teljesítménye keltette fel Conte érdeklődését. Szerződése 2014 júniusában jár le, vagyis most nyáron áron alul elhozható. A portál 27 millióra taksálja, egy maximum 18 milliós ajánlat elegendő lehet a megszerzésére.

A középpályán
A Sampdoria fiatal spanyol középpályása, a mindössze 21 éves Pedro Obiang is a kiszemeltek között szerepel. A belső középpályásként bevethető játékos komoly ígéretnek tűnik, így a Samp csak egy nagyon jó ajánlat esetén engedné el a 7 millióra értékelt futballistát. Szerződése egészen 2017-ig köti jelenlegi klubjához, ahol az idei szezonban 33 mérkőzésen lépett pályára.

Az egykori Inter játékos, Jonathan Biabiany ide teljesítménye kapcsán került bele Conte jegyzeteibe a francia szélső játékos. A 25 éves futballista 34 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 6 gólpassz mellett két gólt is jegyzett, mezőnymunkában pedig a Parma sikereinek fő kovácsa volt. Pozitívum lehet, hogy az a Giovanni Branchini intézi az ügyeit, aki Simone Pepe, Andrea Poli és Angelo Ogbonnaét is kezeli. Az árát 8,5 millióra teszik.

A Catania aranyballábas középpályása, Francesco Lodi is szerepel a célpontok között. A 29 éves játékmestert 2016-ig köti szerződés jelenlegi együtteséhez, eképpen 7 milliónál kevessebbért biztosan nem hozhatjuk el.

A védelemben az egykori egyetlen Serie B-s válogatott középhátvéd, a városi rivális Torinó 24 éves nigériai származású játékosa, Angelo Ogbonna neve szerepel elsőként. Sajnos az AC Milan is küzd szerződtetéséért, így velük kell főként megküzdeni az aláírásáért. Értéke 12 millió euró, alsó hango egy 20 milliós ajánlat elgondolkodtatná a bikákat.

A másik kiszemelt Andrea Ranocchia. Az inter védőjének ügynöke, Tulio Tinti, aki Pirlo és Matri ügyeiért is felel, vagyis a kapcsolat feltételezhetően pozitív a Juve vezetőségével. Értéke 18 millió euró, szerződése 2015-ig köti az idei bajnokság 9-ik helyezettjéhez.

Beppe Marotta feladat lesz ezen játékosok Vinovoba csábítása.

forrás: Juventusfc.hu