Recent comments

Friss Hírek

A Juventus megint Olaszország ura lett - lapszemle

„Nagy vagy Juve, ez a te éved volt” (La Gazzetta dello Sport) „Vidal király büntetője kellett a bajnoki címhez” (Il Giornale) ”Mint 2002-ben, a Juve megint május 5-én lett bajnok” (Tuttosport) „Buli van Torinóban” (La Stampa). 


Néhány cím, melyek nem sokkal a Palermo elleni győztes meccs után jelentek meg az olasz internetes oldalakon. Torino ünnepel, hiszen Antonio Conte együttese három körrel az idény vége előtt bebiztosította az aranyérmet. Két év, két scudetto. Ez a 43 éves edző mérlege a Juventusnál.

Hétfőn nem lehetett olyan olasz újsággal találkozni, amely legalább egy közepes méretű cím erejéig ne tért volna ki a Juventus vasárnap megszerzett újabb scudettójára.




A torinói kiadású politikai napilap, a La Stampa majdnem a teljes első oldalát elfoglaló képpel ünnepelte, a „Megvan a dupla, kezdődhet a buli” felirat mellett. „Harmincegyedik alkalommal bajnok a Juve” - írta óriási betűkkel hétfői címlapján a Tuttosport, amely továbbra sem hajlandó tudomást venni arról, hogy a klub hivatalosan „csak” 29-nél jár.

„Azt gondolom ez a csapat erősebb, mint a tavalyi volt. Két éve dolgozunk együtt, taktikailag és mentálisan is sokat léptünk előre, ráadásul tapasztaltabbak lettünk. Elégedettek, büszkék, és nagyon boldogok vagyunk. Nehéz év volt, ne felejtsük el, jó pár hónapig nem ülhettem le a kispadra. De ez a szituáció is közelebb hozott minket egymáshoz, erősebbé tette a csapatot. A Juve ismét elfoglalta az őt megillető helyét” – mondta a bajnoki cím ünneplése közben Conte, akit egyre többet faggattak arról, mi lesz jövőre. „Nyerni soha nem egyszerű, hisz növekszik az elvárás veled szemben. Nyilván ha két scudetto után nem húzzuk be a harmadikat, akkor azt sokan problémaként fogják megélni” –
Beppe Marotta általános igazgató már most leszögezte, hogy Conte marad az együttesnél, és természetesen minden segítséget megkap a keret megerősítésére. Az olasz sajtóban legtöbbet Gonzalo Higuain nevével lehet találkozni, mint a következő nagy csatárigazolás.



 „Juve meraviglia” vagyis  „Csodálatos a Juve” - olvashattuk a La Gazzetta dello Sport első oldalán. A legnagyobb példányszámú olasz sportújság megjegyezte, hasonlóan a nagyon emlékezetes 2002-es idényhez, megint május 5-én lett bajnok az Öreg Hölgy. Érdekes, abban a csapatban még játszott Antonio Conte. A Gazzetta természetesen a forduló további érdekességeire (így a Napoli sima hazai győzelmére, és a harmadik helyét gyakorlatilag bebiztosító Milan sikerére) is kitér címlapján.

„Megvan a dupla. A Juventus ismét Olaszország ura” - írta a hétfői Corriere dello Sport. A római kiadású sportnapilap, már első oldalán megjegyzi, hogy Arturo Vidal szerezte a mindent eldöntő gólt a Palermo ellen, és hogy Torinóban óriási ünneplés kezdődött a győzelem után. Az utcákat ellepték a szurkolók, és az árusok. A legnagyobb sláger a drukkerek körében az a póló volt, amelyen egy óriási 31-es szám állt, a következő felirattal: „Az olasz bajnok”.

forrás: hatharom.com