Recent comments

Friss Hírek

Conte: Ott kell folytatnunk, ahol abbahagytuk



A Juventus következő ellenfele a Sampdoria gárdája lesz: kemény pillanatok várnak rájuk a listavezető ellen vasárnap délután! 

A listavezető ott szeretné folytatni, ahol abbahagyta: a Bianconeri rekordot állított fel a Serie A-ban az egy naptári évben szerzett pontok tekintetében, és jelenleg 8 pontot ver a tabella élén a második helyezettre.

Antonio Conte természetesen részt vett a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, a Juventus mestere a következőket nyilatkozta: „Ott kell folytatnunk, ahol abbahagytuk, természetesen tisztában vagyunk az újrakezdés jelentette veszélyekkel, de volt rá időnk, hogy feltöltsük az akkumulátorokat , és teljes mértékben készen állunk. 

Peluso? Ő egy olyan típusú játékos, akit már a nyár folyamán is szerettünk volna igazolni, mert nem volt közvetlen alternatívája Chiellininek. Peluso játszhat a védelem bal oldalán, és balszélsőként is, kiváló igazolás, meg vagyok győződve arról, hogy remekül fog teljesítni nálunk.  Mirko sérüléssel bajlódott korábban, de már sokkal jobban van, pályára léphet vasárnap. 

A Mercato? Drogbát sosem ajánlotta fel nekem a klub, és nem is említettem a vezetőségnek a nevét. Vannak gazdasági tényezők, amit figyelembe kell venni, és tiszteletben kell tartani. Llorente viszont más tészta: ő egy spanyol válogatott játékos, aki remekül szerepelt a Bilbaóval, és egy igen vonzó opció, mert a nyáron lejár a szerződése. A klubnak ki kell értékelnie, hogy van-e lehetőség egy ilyen nagyszerű játékos ingyenes megszerzésére, de neki is el kell fogadnia a Juventus által kínált feltételeket. Nem hiszem, hogy másfél évvel ezelőtt igent mondott volna, de a klub most már újra a régi fényében tündököl. Hogy meg lennék-e lepve, ha már januárban érkezne? Igen, mert jelenleg még a baszkok játékosa. 

Borriello? Nagy szeretettel gondolok rá, nagy szerepet vállalt a tavalyi Scudetto megnyerésében. Ő egy kiváló játékos, éberen figyelünk minden szituációt. Tisztában vagyunk vele, hogy kire van szükségünk,  de a pénz nagy úr jelen gazdasági helyzetben, a Juventus éppen ezért okos beruházásokat vitt végbe az elmúlt másfél évben. 

A BL? Továbbra is nagy álmunk, de a szurkolóknak nem szabad elfelejteniük, hogy még mindig fejlődünk, és azon dolgozunk, hogy visszakerüljünk Európa legjobbjai közé. A Scudetto ismételt megnyerése azt jelenté, hogy szilárd alapokat sikerült lerakni, és valami fontosat építettünk.”

A Ciro Ferrarát váltó Delio Rossi a következőket mondta a zsurnalisztáknak

„Nagyon kell koncentrálnunk, mert a Juventusnál olyan játékosok találhatóak a keretben, akik képesek a különbséget jelenteni, de azért remélem, hogy mi is problémákat tudunk okozni. Most a Juventus következik, majd a Milan, két olyan csapat, amely papíron erősebbek nálunk. Az a célunk, hogy megfelelő szervezettséggel, erőnléttel és játékkal áthidaljuk a szakadékokat. Kíváncsian várom, mekkora fejlődést mutatunk be vasárnap. 

Pirlo?

Ő egy különleges játékos, embert állítani rá lehet, hogy nem a legjobb megoldás – pontosan tudja, hogy kell felvenni a megfelelő pozíciót. Hogy motivál-e minket az, hogy az éllovassal találkozunk? Ha egy futballistát a Serie A nem motivál, függetlenül az ellenféltől, szakmát kell váltani!”

A Serie A 19. fordulójának mérkőzése vasárnap 15:00-kor veszi kezdetét a Juventus Stadiumban. A találkozót a római Paolo Valeri vezeti, aki korábban 11-szer már fújta a sípot a Bianconeri meccsein: 5 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség vele a csapat mérlege. A segítői Di Fiore, Costanzo valamint Celi és Ostinelli lesznek, negyedik játékvezetőként pedig Bianchi fog tevékenykedni.

Conte 20 játékost nevezett az újév első fordulójára. Lichtsteiner eltiltását fogja tölteni, Rubinho, Pepe, Bendtner, Chiellini pedig sérüléssel bajlódik.

Ott van viszont a keretben az újonc Peluso!


Kapusok: Buffon, Storari, Branescu

Védők: Caceres, DeCeglie, Peluso, Bonucci, Barzagli

Középpályások: Pogba, Marchisio, Padoin, Pirlo, Vidal, Giaccherini, Isla, Marrone

Csatárok: Vucinic, Giovinco, Quagliarella, Matri

A Sampnál az orvosi stáb munkájának köszönhetően Sergio Romero és Angelo Da Costa pályára léphet Torinóban, viszont a szombat reggeli edzésen megsérült Nicola Pozzi biztosan kimarad.

Delio Rossi 22 fővel próbál pontot/pontokat rabolni a bevehetetlen erődnek számító Arénából, íme a teljes keret.

Kapusok: Berni, Da Costa, Romero.
Védők: Berardi, Castellini, Costa, De Silvestri, Gastaldello, Mustafi, Poulsen, Rossini.
Középpályások: Krsticic, Munari, Obiang, Palombo, Poli, Renan, Tissone.
Csatárok: Eder, Estigarribia, Icardi, Savic.


Juventusfc.hu