Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: Egygólos előnyt szereztek a Farkasok



A kupa elődöntőjének első mérkőzésén ugyanis az akciók domináltak, s szenzációs játékot láthatott az, aki kíváncsi volt a fővárosiak és a milánóiak összecsapására.

 
Már a hetedik percben megkezdődött a helyzetek sora: az Osvaldo helyett kezdő Mattia Destro veszélyeztetett hazai részről; a fiatal csatár előbb alig lőtt mellé közelről, majd egy bal oldali beadást csúsztatott meg - egyenesen Handanovic kezébe. Néhány perccel később azonban már a szlovén hálóőr is tehetetlen volt: egy jobb oldali beadásra ugyanis gyönyörűen érkezett Alessandro Florenzi, s a fiatal középpályás gyönyörűen fejelt a jobb sarokba. 1-0!


A vezető gól ellenére is tovább támadtak a Farkasok, s Totti és Lamela elpuskázott ziccere ellenére is tovább növelték előnyüket. A 33. percben ugyanis Destro javította korábbi hibáját, s Piris jobb oldali beadását gyönyörűen csúsztatta két védő között a kapuba. 2-0!

Öt perccel később majdnem eldőlt a párharc - a sokadik veszélyes Piris-beadást csak a kapufára tudta ütni Handanovic, ahonnan végigcsorgott az a gólvonalon, de tisztáztak a védők -, de a rendkívül nyílt játék ezúttal az Intert segítette. A félidő utolsó percében ugyanis gyönyörűen ívelt be egy bal oldali szabadrúgást Cambiasso, amelyre ugyanilyen szépen startolt Rodrigo Palacio, s higgadtan Stekelenburg mellett a kapuba helyezett. 2-1!

A második félidőben már sokkal kevesebb helyzet született; Stramaccioni egy cserével ugyanis lezárta a szélen a területeket, s így már csak középen támadgathattak a csapatok. Na nem mintha így nem lett volna esély a gólszerzésre - Palacio gyakorlatilag az üres kapura hagyott ki egy egyenlítési lehetőséget, illetve Guarín is többször lőtt közelről fölé -, de az egy gól különbség tulajdonképpen mindkét csapatnak megfelelt, Így még nem dőlt el semmi, s csak az április (!) 17-én sorra kerülő visszavágón tudjuk majd meg, hogy ki léphet pályára a döntőben.

Elődöntő
 
Roma - Internazionale 2-1 (2-1) 
Gól: Florenzi (13.), Destro (33.), illetve Palacio (44.)


forrás: hatharom.hu