Recent comments

Friss Hírek

Sampdoria: Ki is az az Icardi?



Vasárnap mesternégyessel vette ki a részét a Sampdoria Pescara elleni 6-0-s győzelméből Mauro Icardi. 


A hírre sokan felkapták a fejüket, főleg azért, mert alig lehet valamit tudni a 19 éves csatárról. 


Mesternégyes lőni bármilyen bajnokságban nagy elismerés, különösképpen egy topligában, jelesül a Serie A-ban. Az pedig, ha ez valakinek mindössze 19 évesen sikerül, igazi szenzációként is hathat.
A Sampdoria vasárnap 6-0-ra kiütötte a Pescarát, a 19 éves Mauro Icardi pedig mesternégyest szerzett. 

Honlapunk utánanézett egy kicsit annak, mit is érdemes tudni a fiatal titánról.

Nos, Mauro Emanuel Icardi Rivero 1993. február 19-én látta meg a napvilágot az argentinai Rosario városában. Egészen hatéves koráig itt is nevelkedett, majd családja áttelepült Spanyolországba.

A kis Mauro az UD Vecindario együttesében kezdett el futballozni. Nem is akárhogy, hiszen már nagyon fiatalon felfedezték benne a csatárvért, a támadósorba állították, ahol különböő korosztályokban összesen több mint 500 gólt szerzett.


15 éves korára már fél Spanyolország sorban állt a kegyeiért, a Barcelona és a Real Madrid mellett a Sevilla, a Valencia, az Espanyol, a Deportivo La Coruna, sőt, két angol sztárklub, az Arsenal és a Liverpool is a megszerzésén fáradozott.

Ez - cseppet sem meglepetésre - végül a Barcelonának sikerült, amely 2013-ig szóló szerződést kötött akkor a tehetséggel. A katalánoknál aztán hasonlóan gyors ütemben lépkedett felfelé. 15 évesen az U17-es csapatnál kezdte, hogy egy idényt követően már az U19-eseknél pallérozódjon.


A gránátvörös-kékek szakemberei ekkor már látták benne a nagyobb potenciált és úgy vélték, jót tenne neki, ha egy nívós klubban, de a tűz, azaz a felnőtt csapat közelében fejlődhetne tovább.

A Barca így 2011. január 11-én kölcsön is adta a támadót a Sampdoriának. Icardi itt sem vallott szégyent, sőt! 

A genovaiak Primavera-csapatában, azaz a tartalékcsapatban fél szezon alatt 19 meccsen 13 gólt szerzett, nem csoda hát, hogy a klub vezetői azonnal "beleszerettek" a játékába.

A Samp az idény végén 400 ezer euróért végleg megvásárolta Icardit a Barcelonától és hároméves szerződést kötött az ifjú reménységgel.


Icardi nem is várt túl sokat azzal, hogy meghálálja a belé vetett bizalmat, a felnőtt csapatban való bemutatkozása pedig nem is sikeredhetett volna jobban.

2012. május 12-én, a Juve Stabia elleni mérkőzésen lépett pályára csereként a 75. percben Bruno Formaroli helyét. Mindössze tíz perce volt a pályán, amikor megszerezte pályafutása első felnőtt gólját, ráadásul a Samp ezzel a találattal nyert 2-1-re.

A 2012-2013-as szezonban aztán végleg berobbant. Stabil tagja lett a felnőtt keretnek és ezidáig 16 bajnoki mérkőzésen 7 gólt szerzett. Az igazi áttörést a január hozta el számára, amikor valósággal üstökösként robbant be a köztudatba.


A Serie A tavaszi rajtján, január 6-án a Samp óriási meglepetésre 2-1-re győzött a Juventus otthonában, a listavezetőt Icardi intézte el duplájával. Ezt követte a Pescara elleni mesternégyese, amiről azóta is szuperlatívuszokban beszél az olasz sajtó. A Samp megsemmisítette a Pescarát ezzel a 6-0-val, ráadásul győzelmével kék-fehér-pirosak elkerültek a kiesőzónából is.

A vasárnap lőtt négy góljával mindezek tetejébe még történelmet is írt a 19 éves tehetség: ő lett a legfiatalabb mesternégyest szerző játékos a Serie A történetében. A csúcsot eddig Nicola Pozzi tartotta, aki 2007. decemberében 21 évesen lőtt négyet az Empoli játékosaként a Cagliarinak.


A második és harmadik helyen sem kis neveket találtunk, hiszen Alberto Gilardino és Christian Vieri került most eggyel hátrébb ebben a rangsorban Icardinak hála, nekik kettőjüknek egyaránt 23 évesen sikerült ez a bravúr. 

Ami a válogatottat illeti, Icardi argentin és olasz állampolgársággal is rendelkezik, 2012-ben viszont szülőhazája U20-as nemzeti együttesét választotta, amelyben eddig egyszer lépett pályára.

forrás: sport365.hu