Recent comments

Friss Hírek

Conte: Szégyellje magát a játékvezető!



Antonio Conte, a Juventus edzője azt tanácsolta Marco Guidának, a Juventus szombat esti, Genoa ellen 1–1-re végződött olasz bajnoki játékvezetőjének, hogy adja vissza az engedélyét, miután nem ítélt tizenegyest Andreas Granqvist 93. percben történt kezezése után.


Beppe Marrotta, a Juve igazgatója szerint az is szerepet játszhatott a bíró ítéletében, hogy nápolyi.


A meccs hajrájában, 1–1-es állásnál a jobb oldalról középre ívelt labdába feltett kézzel vetődött bele a Genoa svéd védője, s a labda a jobb karjáról szögletre pattant ki. Hiába reklamált a Granqvist mögött a labdát üresen váró Mirko Vucsinics, felháborodása csak sárga lapot ért, büntetőt nem.

„Ez a bíró átlépett egy határt – dühöngött Conte a Sky Sports kamerája előtt. – Megértem, ha azt mondja, hogy nem látta az esetet, de hogy azzal magyarázza az ítéletét, hogy NEM ÁLLT KÉSZEN arra, hogy befújja a tizenegyest, ez nem normális. Ebben az esetben a legkevesebb, amit mondhatok, hogy szégyellje magát!”

„A gólvonalnál álló asszisztens azt mondta, ez tizenegyes volt. A szabályokban rögzítve van, hogy ilyen esetben a védőnek le kell szorítania a karját a törzse mellé, de a Genoa védője ezt nem tette meg. 

Ha nem tudja a szabályt, adja le a játékvezetői engedélyét – folytatta Conte. – Vasárnap leülünk, és kibeszéljük a meccs jó és rossz tapasztalatait, de ezen nem tudom túltenni magam. És most hagyjuk, hogy hányszor tévednek a javunkra vagy a kárunkra, hibák mindig és mindenkivel előfordulnak.”

  forrás: NSO