Recent comments

Friss Hírek

Nyert a Napoli és a Milan, bukott a Fiorentina


Idegenben nyert a Milan és a Napoli is a Serie A 22. fordulójában vasárnap délután. 

Előbbiek a december közepe óta eredménytelen Stephan El Shaarawy, utóbbiak a góllövőlistát vezető Édinson Cavani góljával győztek az Atalanta, illetve a Parma otthonában.

 

A Milan nem lépett fel túlságosan ambiciózusan Bergamóban, egyértelműen átengedte a kezdeményezést az Atalantának. Ráadásul kontrákra sem épített kifejezetten, a labda birtokában sem fejlődtek fel túl gyorsan a kapu elé a piros-feketék. Ugyanakkor a hazaiak sem nagyon tudtak mit kezdeni a lehetőséggel, nekik egyértelműen inkább a kontrajáték fekszik.

Így leginkább csak szögleteket láthattunk, Abbiatinak csak egyszer kellett játékba avatkoznia az első szűk félórában. Consiglinek is csak egyszer lett volna dolga, de akkor nem tudta megoldani. 

Niang rövid passzát El Shaarawy vette át a tizenhatoson belül, nem támadták komolyan a védők, így jobbra tudott húzni, onnan pedig visszalőtte a jobb alsóba a labdát. (0-1)


A gól után már komolyabb lehetősége is volt az Atalantának, de Abbiati ismét védett, ahogy kollégája is Niang félidő hajrájában bemutatott kísérleténél.
A fordulást követően annyiban változott a meccs képe, hogy a hazaiak valamivel komolyabb nyomást tudtak gyakorolni a Milanra. 

Az 58. percben Brivio második sárgája után ugyan emberhátrányba kerültek, de azért egy darabig még így is a vendégtérfélen zajlott többet a játék.

A hajrában úgy látszott, hogy csak kijjebb tudnak jönni a Rossonerók, Flamininek volt egy nagy ziccere is, de kihagyta, később pedig újra beszorult a csapata. Legalábbis az Atalantánál volt a labda, de látszott, hogy a hazaiak egyszerűen képtelenek harminc méternél közelebb vinni a játékszert Abbiati kapujához. 

A milánói győzelem így nem volt veszélyben, és mivel a Roma az ebédidőben játszott meccsen csak ikszelt, a Fiorentina - amint azt lejjebb olvashatjátok - pedig kikapott, a piros-feketék előre léptek az ötödik helyre, és egyelőre két ponttal állnak az este játszó Inter mögött.




Parmában a Napoli egyáltalán nem volt bátortalan, mégis a hazai csapat uralta az első perceket, de ez csak a sarokrúgások számán látszott. Az első komolyabb helyzetet a nápolyi Pandev hagyta ki a 15. percben, nem találta el a kaput a macedón csatár. 

Ez után viszont már az ő csapata volt fölényben, néhány percen belül Cavani és Zuniga is kihagyott egy-egy lehetőséget, végül a 20. minutumban Hamsík már nem hibázott. Dzemaili lőtte előre neki laposan a labdát, ő a bal oldalról remek ütemben érkezve belepiszkált, így a játékszer a bal alsóba gurult. (0-1)

Váltakozva jutottak egymás kapuja elé a csapatok a folytatásban, a hazaiak közül Sansone, a vendégektől Cavani és Dzemaili nem tudott a hálóőrök eszén túljárni. A második félidő elején egyértelműen a Parma vette a kezébe az irányítást, de hiába dolgoztatta meg rendesen a Napoli védelmét, utóbbiak ellentámadásaiban is megvolt a veszély. 

Végül azonban csak megroppantak Cannavaróék a nyomás alatt, Sansone bal oldali cselei után valószínűleg épp a csapatkapitány lábáról pattant a saját kapujába a labda. (1-1)

Úgy tűnt tehát, hogy a nápolyiak sem tudják kihasználni a Lazio szombati vereségét és a Juventus döntetlenjét, de a gólzsákjuk, Cavani másként gondolta. 

A 85. percben megszerezte idei 18. bajnoki gólját. Egy szöktetés után remekül fektette el a kapust, majd laposan begurította a labdát. (1-2)

A Napoli így megszerezte a győzelmet, amivel három pontra ellépet a Laziótól, illetve ugyanennyire megközelítette a Juventust a tabellán.

Az Udinese egy góllal verte otthon a Sienát, a Sampdoria viszont hattal intézte el a Pescarát

A Fiorentina vezetett ugyan Cataniában, de nem tudta megtartani az előnyét, a hajrában emberhátrányban pedig újabb gólt kapott, így vereséget szenvedett.


Atalanta–Milan 0–1 (El Shaarawy 29.)
Cagliari–Palermo 1–1 (Ribeiro 90., ill. Ilicic 30.)
Catania–Fiorentina 2–1 (Legrottaglie 50., Castro 88., ill. Migliaccio 22.)
Parma–Napoli 1–2 (Cannavaro 74. – öngól, ill. Hamsik 20., Cavani 85.)
Sampdoria–Pescara 6–0 (Martins 31. – 11-esből, Icardi 42., 56., 59., 72., Obiang 50.)
Udinese–Siena 1–0 (Muriel 36.)

 

forrás: hatharom.hu