Recent comments

Friss Hírek

Wesley Sneijder: Török pénz meg gyógyítja?


Az elmúlt hét napban igen aktívak voltak a milánói csapatok, az Inter „végre” eladta a holland karmestert, Wesley Sneijdert, aki a Galatasarayhoz igazolt, és 2016-ig szóló szerződést kötött.


A törökök 7.5 millió eurót fizettek érte, az olaszok kétszer ennyiért vették meg 2009-ben. Sneijder első milánói idényében parádézott, mindent nyert a csapattal, de a dél-afrikai világbajnoki döntő után valami mintha elszakadt volna nála. Egyébként érdekes, hogy a mindössze 28 éves, (egykori?) klasszis csak Törökországban talált magának új kenyéradót, innen (Nagyhalászból) nehéz megítélni, érdeklődött-e iránta komolyabban is nagyobb nyugati klub.


Még mielőtt elkezdenénk sajnálni szegény Sneijdert, szögezzük le gyorsan: nem havi 47 ezer török lírából kell megélnie Isztambulban, hanem állítólag tavasszal kétmillió eurót keres, azután évi 3.2-t (német források szerint egyenesen ötöt), az aláírási díj pedig szerény négymillió, hogy legyen miből berendezkedni a városban. Hogy ne jelentsen sérültet és legyen kedve pályára lépni (biztosan pletykálhattak az Inter-vezetők), arról a 25 ezer eurós mérkőzéspénz gondoskodik, a 100. találkozót pedig egy 2.5 milliós bónusz teszi majd igazán emlékezetessé. 

A törökök mindenesetre nagy reményekkel fogadták „Boszporusz királyát” (számláján milliók, a reptéren ezrek várták), aki elárulta azt is, hogy kivel beszélte meg a Galata-ügyet: a holland Szerénységügyi Minisztérium tisztviselőjével, Louis van Gaallal, valamint José Mourinhóval.  
A viccet félretéve: reméljük, az istenáldotta tehetséggel bíró Sneijder végre kedve szerint játszhat a Galatában, mert nem volt ő méltó arra a hányódásra, amelyen átment mostanában Milánóban. 

forrás: NSO