Recent comments

Friss Hírek

Lippi: Anelka jó választás volt



Marcello Lippi visszautasította azokat a kritikákat, melyekkel sokan korábbi klubját, a Juventust illették Nicolas Anelka szerződtetése miatt.


A francia csatár a Shanghai Shenhuától érkezett egyelőre fél évre, hogy megoldja a csapat csatárgondjait. 

„A Juventus tisztában van azzal, hogy mire van szüksége” – fogalmazott Lippi Mester, aki szintén Kínában dolgozik jelenleg is, a Guangzhou Evergrande csapatánál, akikkel bajnoki címet is szerzett.

 „Tudom és értem is, hogy a Juve szurkolói egy kicsit szkeptikusan fogadták a hírt, miszerint a vezetőknek Anelkára esett a választásuk, de nem szabad elfelejteni, hogy Nicolas egy nagyon magas szintet képvisel. Talán csak egy új kihívásra van szüksége ahhoz, hogy ismét a csúcson pörögjön.”

„A Bianconeri totális futballt játszik, aminek elmaradhatatlan következménye a fáradtság. A támadóknak folyamatosan nyomniuk kell, labdát tartani, átvenni, továbbadni, majd letámadni az ellenfelet és védekezni. Ez kihathat a helyzetkihasználásra is. Ezért is keresnek már egy ideje csatárt a piacon” – nyilatkozta a világbajnok edző a Gazzetta dello Sport napilapnak.

A korábbi francia válogatott Anelka idén márciusban tölti be 34. születésnapját. Egy hosszabb (az ő pályafutását tekintve) Chelsea-ben eltöltött időszakot követően, 2012-ben igazolt Kínába, ahol csillagászati összeget ígértek neki, majd később Drogbának is, kifizetni azonban már nehezükre esett. 

A PSG, az Arsenal, a Liverpool, a Manchester City, a Bolton, a Chelsea, a Real Madrid, a Fenerbahce és a Shanghai Shenua korábbi ásza fél évre írt alá a torinói klubhoz, de szerződése további egy évvel meghosszabbítható.

forrás: Juventusfc.hu