Recent comments

Friss Hírek

Őrjöng és összeesküvés-elméleteket gyárt a Juve - lapszemle

 

 

A Juventus szombat este nem tudta legyőzni a Genoát, a Napoli vasárnap délután élt is a kínálkozó lehetőséggel. 

A Tőzsér Dániel nélkül felálló vendégcsapat ellen könnyen meglehetett volna a három pont, ha Guida játékvezető befújja a Juventusnak járó jogos tizenegyest.

A büntető elmaradt, a címvédő vezetősége pedig kiakadt. Antonio Conte a bíró bátorságát kérdőjelezte meg, Giuseppe Marotta pedig bebizonyította, hogy összeesküvés-elméletek gyártásában sem utolsó.

 É una vergogna", vagyis "Ez egy szégyen" - üvöltötte Antonio Conte, a Geona elleni bajnoki lefújását követően. Pár perccel később a címvédő edzője már szemmel láthatóan higgadtabban nyilatkozott a Rai Sport kamerái előtt.

"Ezen nincs mit magyarázni. Mindenki láthatta a tv-ben, hogy mi történt. A bíró azt mondta, nem érezte büntetőnek az esetet. Sajnálom, nagyon sajnálom. Azt még el is tudtam volna fogadni, ha azt mondja nem láttam mi történt, hibáztam. De itt nem erről volt szó. Lehet, hogy nem mert befújni egy jogos 11-est a Juventusnak. Azt gondolom, a döntéseket fel kell vállalni, fontos higgadtnak maradni még akkor is, ha Torinóban kell megadni egy büntetőt a hazai csapat javára" – mondta a Genoa elleni 1-1-es döntetlent követően a szakember.

A Juventus edzője ezen kívül megjegyezte, nem érti, minek kell használni az alapvonali játékvezetőket, ha a vezetőbíró nem támaszkodik rájuk.

 

"Ha belőjük a büntetőt, most vezetnénk 8 ponttal, és nem azért kellene izgulnunk, hogy feljön-e mínusz háromra a Napoli" – nyilatkozta Conte, akivel teljesen egyetértett Giuseppe Marotta.

"A Granqvist-féle kezezés? Conténak igaza van. Minek kell még két bíró a kapuk mellé, ha az ő véleményüket nem fogadják el? A játékvezető Marco Guida, Torre Annunziátából, Nápoly mellől származik. Ezzel nem akarok semmit mondani, csak megjegyzem. Bele sem merek gondolni, mi lenne akkor, ha torinói bíró fújna a Napolinak" – mondta a Juventus általános igazgatója.
Az elmaradt büntető miatt szinte feledésbe merült, hogy a Genoa pontot érő gólját egy volt Juve-játékos, Marco Borriello szerezte (a csatár nagyon sportszerű módon nem ünnepelt a fejesét követően) illetve, hogy Ballardini döntetlennel mutatkozott be a vendégek kispadján.

"Kész káosz, megállították a Juvét" - írta a reklamáló Antonio Conte óriási fotója mellett a vasárnapi Corriere dello Sport. A római sportnapila, alcímében a Juventussal kapcsolatos legfontosabb történéseket is összefoglalta.

 "A klubnál mindenki dühös az elmaradt büntető miatt. Közben a legújabb igazolás, Anelka már megérkezett Torinóba, és a legendás Bebeto fiát is sikerült megszerezni."

"Furia Juve", vagyis "Őrjöngő Juve" - írta a vasárnapi Gazzetta. A rózsaszín újság nem meglepő módon a rendkívül gyengének számító 4.5-es osztályzattal "jutalmazta"” Marco Guida játékvezetőt, míg Borriello a mezőny legjobbjaként (Lichtsteinerhez hasonlóan) hetest kapott.

Végül következzen a Genoa elnöke Enrico Preziosi, aki elég érdekesen nyilatkozott a Juve elleni szombati döntetlent követően: 

"Hol van a híres Juventus stílus? Conte nagyon arrogánsan viselkedett. Valóságos vádbeszéddel állt elő a bíró ellen. Mi nem reklamáltunk az első félidőben Vucinic kezesénél. Emlékezzünk csak a Muntari-féle kezezésre" Annak az esetnek köszönhetően a Milan elveszítette a bajnokságot" – mondta a klubvezető.

forrás: hatharom.hu