Recent comments

Friss Hírek

Milan: Acerbi visszatért a Chievóhoz



Nyáron nagy ígéretként érkezett Francesco Acerbi a Milanhoz, azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így fél év, és mindössze 6 Serie A-meccs után visszatér Veronába. 


Persze pénzügyileg nem ilyen egyszerű a dolog, mert a Genoa keze is benne van, de ez a tény nem annyira meglepő egy olasz átigazolás kapcsán, főleg, ha a Milan is érintett.

Ugyanis mikor nyáron a Milan megszerezta Acerbit, nem a teljes játékjogát, csak a felét vették meg, azt is a Genoától, akinek a tulajdonában van a játékos. Mármint a fele: a másik fele még mindig a Chievóé. Most pedig, mivel Milánóban nem vált be, a Genoa visszaveszi a részét, és kölcsönadja - hova máshova, mint Veronába.

Egy kuszának tűnő, de Olaszországban egyszerűnek és mindennaposnak számító transzferről van szó, remélhetőleg mindenki számára világosan sikerült megfogalmaznunk. A tulajdonjog megfelezésének megértése elengedhetetlen azok számára, akik nyomon szeretnének követni Itáliai átigazolásokat. 

Az ilyenfajta üzletek lehetővé teszik, hogy egy szezon alatt egy játékos kétszer is csapatot váltson (pontosabban a tulajdonosai ugyanazok maradnak, azt változtathatja meg, hogy hol fog játszani.) 
Ezzel kapcsolatban egy érdekesség: ha el kell dönteni, hogy egy közös tulajdonú játékos melyik csapatban folytatja, és a felek nem tudnak megegyezni, akkor vaklicittel döntik el.

Mindkét csapat leírja, mennyit szán a játékosra, beteszik egy borítékba, és a nagyobb összeget ajánló klub viszi. 2011 nyarán történt meg egy érdekes eset: a Bologna képviselői rosszul értelmezték a szabályt, és nem azt az összeget írták le, amit Viviaóra szánta, hanem annak a felét, ezért a kapusnak fél évet az Internél kellett töltenie, játékperc nélkül.

forrás: azzurri.co.hu