Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Anelka gyakorlatilag a Bianconerié



A Tuttosport, a Sky Sport, és a Sportmediaset információi szerint létrejött a megállapodás a Juventus és Nicolas Anelka között.


A francia csatár hat hónapra ír alá, a Juventusnak pedig lehetősége lesz plusz egy évvel automatikusan meghosszabbítani a kontaktusát. A szerződése értelmében a szezon végéig 1 millió eurót, jövőre pedig 2.5 milliót tehet zsebre. 

A futballista az következő napokban Torinóba utazik orvosi vizsgálatra Párizsból – ugyanis legutóbb a Paris Saint-Germain edzéseit látogatta. A francia csatár leigazolása nem zárja ki Lisandro Lopez érkezését, de a Lyon elnökét egyelőre nem győzte meg a Juventus ajánlata (700/800 ezer euró, és 8 millió eurós opciós jog a megvételére), és továbbra is eladni szeretni az argentin csatárt, akinek leigazolása esetén Fabio Quagliarella kerülne a Fiorentinához. A Juventus egyedül arra vár, hogy a FIFA zöld utat adjon a klub számára – ezt Gianluca Di Marzio is megerősítette.

A Sky újságírója ráadásul további részleteket is közölt a transzferről:

„Nicolas Anelka közelebb került a Juvéhoz, most már csak a FIFA bólintása hiányzik, ugyanis a játékos kérte a szerződése felbontását, s ezt nekik is el kell ismerniük. A Juve hat hónapra szeretné megszerezni, az alapbér 600.000 euró, és erre jönnek a bónuszok: 200 ezer, ha 12 meccsen pályára lép, plusz 200, ha a Juve megnyeri a Bajnokságot, és további 300.000, ha a Bianconeri a Bajnokok Ligájában is felér a csúcsra. A FIFA reakciójára várunk…”

  forrás: Juventusfc.hu