Recent comments

Friss Hírek

A Juventus két pontot elkótyavetyélt a Genoa ellen




A Lazio botlása után a Juventusnak kevés kellemesebb ellenfél jöhetett volna éllovas pozíciója megerősítéséhez, mint a Genoa, hiszen a piros-kékek messze várakozás alatt szerepelve mindössze a 18. helyet foglalják el a táblázaton, és finoman fogalmazva sem igazán teljesítettek jól az elmúlt hónapokban.


A Juventus birtokolta a labdát, szőtte a támadásait, de a kapu előtt nem igazán voltak hatékonyak a torinóiak: Arturo Vidal (Andrea Pirlo nem volt a pályán…) szabadrúgása mellé szállt, Leonardo Bonucci fejese pontatlan volt, Fabio Quagliarella pörgetése kevéssel elkerülte a kaput – nem eget rengető helyzetek.

Fordulás után változott a helyzet, és izgalmasabb képet öltött magára a mérkőzés: Martín Cáceres elől Sebastian Freynek kellett nagyot védenie, majd sorban következtek a veszélyes torinói támadások, miután a szélen sikerült egyre többször megbontani a piros-kék védelmet. Az 54. percben megszületett a vezető gól is: Mirko Vucsinics labdája után Stephan Lichtsteiner adott be, Fabio Quagliarella belepiszkált, és a labda Andreas Granqvistről a kapuba vágódott. A svéd védő mozdulata ugyan nehéz feladatot ad a statisztikusoknak – öngól volt-e vagy sem –, mindenesetre ez a lényegen nem változtat: 1–0-ra vezetett a Juve.

Azonban nem sokáig! A Genoa gyakorlatilag első igazi helyzetével meglepte a bajnokot: Juraj Kucka játszotta tisztára magára a jobb oldalon, beadása után pedig a nem sokkal korábban beálló Marco Borriello bólintotta a labdát a hálóba. 1–1

Az utolsó húsz percben már-már nyomasztóan uralta a mérkőzést a Juventus, Sebastian Giovinco szabadrúgásból a lécet találta el, az újonc Stefano Beltrame lövése után Frey védett óriásit, majd a találkozó utolsó momentumaként Emanuele Giaccherini próbálkozása után is, miközben a torinóiak egy véleményes szituációt követően az utolsó percben a játékvezetőt is üldözték, hiába. 


Az eredmény maradt 1–1, a Genoa pontot rabolt Torinóból.

 Juventus–Genoa 1–1 (Quagliarella 54., ill. Borriello 68.)


forrás: NSO