Recent comments

Friss Hírek

Pogba a Juventus játékosa

A Juventus a West Ham United elleni barátságos mérkőzéssel folytatja a felkészülést a következő szezonra, s a találkozót megelőző sajtótájékoztató alkalmával Allegri a klub új igazolásairól, valamint a Manchester United felé közelítő Paul Pogbáról is szót ejtett.


"Játszottak az Európa Liga selejtezőjében, így bizonyosan jobb formában lesznek nálunk." - szólt a  mai sajtótájékoztató alkalmával Allegri a csapat előtt álló mérkőzésről. "Lichtsteiner kivételével mindenki bevethető lesz, neki a  hátával van gondja.

Nem dolgozunk együtt nagyon régóta, bizonyos játékosok már egy hónap munkát végeztek, míg mások csupán tíz napnyit. Volt néhány közös edzésünk, mellette voltak külön edzéseink is. 

A csapat minősége technikai értelemben határozottan emelkedett. Ez nem azt jelenti, hogy már a zsebünkben van a Scudetto, s még kevésbé a Bajnokok Ligája-döntő. Egyáltalán nem.


Tudatában kell lennünk az erősségeinknek, de mindenekelőtt alázatosságra van szükségünk, ami elengedhetetlen a bajnokság megnyeréséhez. Márciusban még minden sorozatban harcban kell lennünk, harcban a győzelemért. Számos harcias csapattal nézünk majd szembe, amelyek meg akarják szakítani a Juventus egyeduralmát."

Allegri megígérte, hogy a klub történetének legdrágább igazolása, Gonzalo Higuaín pályára lép majd a holnapi mérkőzésen.

"Látni fogják, s nem csak percek erejéig. A Juventus kiváló átigazolásokat végzett, s öt új és nagyszerű játékost igazolt. Öt új játékost beépíteni azonban nem könnyű. Különböző jellemzőik vannak, mint azoknak, akikkel eddig dolgoztunk, s nem ismerik egymást. Idén ezzel gyorsabbnak kell lennünk, nem szánhatunk rá tíz mérkőzést, mint az előző szezonban. De legalább megnyertük a Szuperkupát. 

Dani Alves Lichtsteiner párja, akár három, akár négy védővel állunk fel. Pjanić egy olyan játékos, aki képes a védelem előtt, illetve szélső középpályásként is játszani, azonban úgy gondolom, hogy az előbbi pozíció számára a leginkább megfelelő. Neki mindig a játék központjában kell lennie.
Pjaca egy fiatal srác, hatalmas tehetséggel, s képes szélsőként, de trequartistaként is játszani. Benatia? Őt már ismerik, gondolom leginkább azért, mert már játszott a Serie A-ban. Higuaín volt tavaly a gólkirály, így roppant erős támadórészleget alkot majd Mandzukiccsal, Dybalával, Zazával és a korábban említett Pjacával. 

Holnap négy védővel állunk majd fel, s már most meg is adom a felállást, így mindenki boldog lehet: Buffon; Dani Alves, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Lemina, Pjanic, Asamoah; Pereyra; Dybala, Mandzukic. Netót a második félidőre fogom becserélni.

Claudio Marchisio felépülése jó úton halad. Már újra futhat és a labdával is edzhet. A jelenlegi állás szerint úgy gondolom, hogy valamikor októberben térhet majd vissza."

A Juventus szurkolóit talán nem is annyira a várható kezdőcsapat, sokkal inkább az tartja izgalomban, hogy szabadságának lejártával, Paul Pogba vajon Torinóban kezdi-e a felkészülést, vagy nyomban Manchester felé veszi-e az irányt.

"Helyes dolog, hogy Mourinho úgy döntött, nem beszél Pogbáról, míg ő a Juventus játékosa. Pogbát behívtam holnap estére, így Vinovóban lesz a hétfői edzésre. Nincs értelme Pogba utódjairól beszélni, mert pillanatnyilag ő a Juventus játékosa."

forrás: juventuz.blog.hu