Recent comments

Friss Hírek

Mégis érkezik a portugálok Eb-győztese

Már az Európa-bajnokság ideje alatt elkezdődött a kötélhúzás Joao Mario játékjogának megszerzéséért, de a Sporting 23 éves szélsőjének árát az Eb-cím csak még feljebb tornázta.


Éppen ezért egy ideig úgy tűnt, az Inter kénytelen lesz kiszállni a portugál csillagért folyó versenyből, mostanra viszont újabb fordulat állt be az ügyben.

Olasz lapok értesülései szerint ugyanis Joao Mario már a jövő hétvégi, Chievo elleni bajnoki nyitányon pályára léphet Frank de Boer együttesében, mivel hamarosan Milánóba érkezik az orvosi vizsgálatokra.

Ehhez elengedhetetlenül szükséges volt persze a megegyezés a két klub között, és úgy néz ki, a Sporting végül rábólintott az Inter ajánlatára, így a portugál előbb 10 millióért cserébe kölcsönbe érkezik, kötelező, 35 milliós kivásárlási záradékkal a jövő nyárra. Így az Inter végül 45 milliót fizet a szélsőért, de ez a megoldás lehetővé teszi számukra, hogy megfeleljenek a pénzügyi fair-play követelményeinek is.

De Boer egyébként a tegnapi, Celtic elleni barátságos meccs után csak annyit mondott az érintettről: “Joao Mario egy Európa-bajnok, és sok nagy európai klub figyeli őt, ami azt bizonyítja, hogy kiváló játékos.”

Joao Mario tegnap kezdő volt a Sporting bajnokiján, gólpasszát követően a 91. percben hagyta el a pályát. Ekkor a szurkolók felállva tapsolták meg őt, ami a sajtó egyöntetű véleménye szerint egyértelmű jele a távozásának.

forrás: azzurri.co.hu