Recent comments

Friss Hírek

Legfőbb célunk a scudetto megnyerése

Massimiliano Allegri dicséretben részesítette Gonzalo Higuaínt, miután a góljával a Juventusnak sikerült legyőznie a Fiorentina csapat
át, majd a tréner megerősítette, hogy a csapat elsődleges célja a hatodik bajnoki cím megszerzése.




A mérkőzés első gólját Sami Khedira szerezte fejjel, amit Nikola Kalinic találata követett, majd Gonzalo Higuaín csereként beállva eldöntötte a meccset egy lesipuskás találattal.


„A csapat nagyon jó első félidőt teljesített, különösen figyelembe véve azt, hogy még nem vagyunk optimális állapotban. Véleményem szerint kettőnél több gólt is lőhettünk volna, miközben a Fiorentina egyetlen igazi lehetőséget alakított ki magának.

Egy lehetséges ellentámadás során Alex Sandro elveszítette a labdát, aztán a szögletből gólt kaptunk.” - nyilatkozta a tréner a Sky Sport Italia számára.


Érkezésekor Gonzalo Higuaínt sokan kritizálták a túlsúlya miatt, különösen mivel nagyon komoly összeget fizetett érte a Juve, azonban úgy tűnik, hogy most már túlsúlya csökkent, és gólérzékenysége ismét bizonyítást nyert.


„Jobb állapotban van, ahogy mindenki más is. Öt új játékos érkezett, és őket csapattá kell gyúrni. Nagyon elégedett vagyok az első félidővel. A második félidőben is eléggé szervezett védőmunkát nyújtottunk.


Amikor akár fél helyzet is mutatkozik, Gonzalo gólt szerez, ezt mindenki láthatta ma. És még nincs is formában, azonban leginkább az új játékostársakkal való összehangolódáson kell javítani.


Tapasztalható volt némi fáradtság, különösen mivel Sami Khedira csak pár hete állt edzésbe. Két alkalommal is nagyon fontos megmozdulásokat vitt véghez a szabad területre futással.


Amikor irányítottuk a meccsek, akkor nem sikerült megtartani a labdát úgy, ahogy kellett volna. Fent kellett volna tartsuk a nyomást, és arra kellett volna kényszerítenünk az ellenfelünket, hogy a tizenhatosa körül védekezzen, ám nem ez történt.


Tartottam attól, hogy a csapat szétszakad, ez pedig veszélyes lett volna, mivel a Fiorentina játékosai szeretnek területekre befutni, azonban sikerült együtt maradnunk.”


A Juventus komoly befektetéseket eszközölt a nyáron, bár Paul Pogba távozott, ezért felmerül a kérdés, hogy mik a csapat célkitűzései ebben a szezonban?


„Történelmi tett lenne egy hatodik bajnoki cím megszerzése, aztán prioritásban ezt követi az Olasz Kupa, a Bajnokok Ligája és a Szuperkupa. A valódi célunk pedig az, hogy javuljunk a múlthoz képest.


Minden egyes mérkőzés alapján döntéseket kell majd hoznom. A válogatottszünet után nyolc mérkőzést fogunk játszani egyetlen hónap alatt, és ekkor mindenkinek jó formában kell lennie.

A célunk mindig az, hogy márciusra kerüljünk a legjobb állapotba fizikailag, mentálisan és taktikailag. Ebben az évben ez még fontosabb.”


A trénert megkérdezték arról is, hogy milyen játékost céloz meg a klub középpályára, azonban a válasz elég rövidre sikeredett.


„Egy jó játékost.” - zárta az interjút a szezon első tétmeccse után Massimiliano Allegri.

forrás: juventuz.blog.hu