Recent comments

Friss Hírek

De Rossiéknál elpattant a húr

Kedd este öt mérkőzést rendeztek meg a Bajnokok Ligája playoffkörében. 



A forduló rangadóján a Roma a Portót fogadta, ám az olaszok a labdarúgás helyett inkább a küzdősportokban jeleskedtek – gólt nem lőttek, de ami a piros lapokat illeti remekül szerepeltek, igaz, ez kevés volt a továbbjutáshoz. 

A „farkasok” idegenben betaláltak a Portónak, így ha csak minimálisan is, de kedvezőbb előjelekkel várhatták az összecsapást. Hamar bajba kerültek viszont, miután a portugálok Felipe fejeséből már a 8. percben megszerezték a vezetést. A védő Otávio beadása után fejelte a labdát a bal alsóba. 

A 37. percben egyenlíthetett volna a Roma, ám Mohamed Szalah tizenegyről laposan belelőtte a labdát Casillasba – a Real Madrid ikonja nagyot védett, talán ha Szalah eltalálja a kapu valamelyik sarkát... Nem sokkal később a gödör csak mélyebbé vált az olaszok számára, ugyanis emberhátrányba kerültek, miután a csapatkapitány Daniele De Rossi teljesen fölöslegesen letalpalta ellenfelét, Maxi Pereirát, akit le is kellett cserélni.

Az ötvenedik percben a De Rossi kiállítása miatt beálló Emerson Palmierinél elpattant a húr: a brazil védő úgy rácsúszott Jesús Corona bokájára, hogy a játékvezető azonnal kiállította, így a Roma kettős emberhátrányba került! 


A Roma kitámadott, amit a kontrákra visszaálló Porto ki is használt. A 73. percben Miguel Layún kapott nagyszerű labdát, a kirohanó Wojciech Szczęsny mellett eltolta a labdát, majd 16-ról higgadtan a kapuba passzolt (2–0). 

Olaszországban annyira sem jutott idő, hogy a szurkolók a fejüket fogják – mire feleszméltek, Corona már lőtte is a harmadikat! Az eredmény már nem változott, így a Porto 4–1-es összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája főtáblájára, míg a Roma az Európa-liga csoportkörében folytathatja.   

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF), VISSZAVÁGÓK


AS Roma (olasz)–Porto (portugál) 0–3 (Fernando 8., Layún 73., Corona 75.)

Az első mérkőzésen: 1–1. Továbbjutott, a Porto 4–1-es összesítéssel.


forrás: NSO