Recent comments

Friss Hírek

Hamsik, a Hős

A Napoli nemrég meghosszabbította Marek Hamsik szerződését, Chloe Bereshford, a Football Italia bloggere pedig elmondja, miért volt olyan fontos ez a lépés.




“Boldog vagyok a választásommal, csak a Napolira tudok gondolni.”mondta a kapitány, Hamsik, a Mediasetnek.” Ez a csapat támadófocit játszik, azért rakták össze, hogy nyerjen valamit. Tekintsünk előre.”

Miután a szlovák szerződését a Napoli 9 szezon után meghosszabbította, egyértelmű, hogy nem lehet eléggé kiemelni a játékos fontosságát Nápolyban, főleg Higuain távozása után.

Hamsik folyamatos jelenléte a Napoli középpályáján egyértelműen bizonyítja a játékos elkötelezettségét az iránt a csapat iránt, melyet 2007-ben választott a Brescia után. Abszolút megérdemli a hősi státuszt a klub szurkolói között, főleg, miután elérte Maradona 81 gólos rekordját a csapatnál.

“Hamsik nagyob klubot érdemel a Napolinál a teljesítménye alapján.”-mondta Szlovákia szövetségi kapitánya, Jan Kozak, az oroszok elleni Eb-győzelem után. “Készen áll egy nagy, igazán nagy klubra.” A játékos teljesítménye valóban olyan csapatok figyelmét keltette fel, mint a Chelsea, az Arsenal és a Manchester City, de Cavanival, Lavezzivel és most Higuaínnal ellentétben a 29 éves sztár Nápolyban akarja befejezni pályafutását.

Ez a fajta hűség most létfontosságú a Napolinál, hiszen Maurizio Sarri  az előző szezonra építve próbálja majd sikerre vinni a csapatot a következő idényben. A gárda 2015-16-os szezonban szerzett 82 pontja az eddigi legtöbb, amit szereztek, és Hamsik nagy köszönettel tartozik mesterének, hogy újra szeretett posztján játszatta.

“Elmondtam neki, hogy szeretnék más szerepkört, és most újra fontosnak érzem magam”-mondta a kapitány hivatalos YouTube-csatornáján. A váltás egyértelműen kifizetődött: a Whoscored.com statisztikái szerint 2,5-ös átlagra nőtt a játékos kulcspasszainak száma az előző szezon során, amire a 2012/13-as idény óta nem volt példa.

Antonio Juliano és Giuseppe Bruscolotti mögött a listán, melyen a Napoliban legtöbbször pályára lépők névsora van, Hamsik nem kevesebb, mint 319-es bajnoki meccsnél jár, de még legalább két szezon kellene neki a klubnál, hogy fellépjen a második helyre. A 69 előtte álló szerepléssel, ami a dobogó felső fokától választja el, a játékos tudja, hogy karnyújtásnyira van tőle a történelem.

“Meg tudom csinálni, ha az egész karrieremet a Napolinál töltöm.”tette hozzá az említett YouTube-interjún a középpályás. A 90 millió euróval, amelyet a Napoli elkölthet az átigazolási piacon Higuain távozása után, Marek Hamsik az egyetlen biztos pontja a Napoli csapatának, akire igazán számíthatnak a szurkolók.


Nem érdekes, kivel pótolja gólzsákját a Napoli, a Kapitány szerződéshosszabbítása talán a legfontosabb láncszeme a csapat mercatojának.

forrás: azzurri.co.hu