Recent comments

Friss Hírek

AS Roma-Porto: Megtörhet az átok

Amikor Thomas Vermaelent már 41 perc után kiállították bemutatkozásán, a Dragaoban múlt héten,  a Giallorossi-szurkolók szinte lelki szemeik előtt látták a szokásos Bl-kudarcot. 


Mégis, a Roma értékes 1-1-el utazott vissza az Örök Városba, a csapat pedig fel van tüzelve az eredménytől, valamint a karakterességtől, a rugalmasságtól, amit ebben a nehéz helyzetben tanúsított. Spalletti visszatérése óta a Roma végre jó irányba halad, és ismét bebizonyosodott, mennyire kivételesen egységes tud lenni a tar mesternek köszönhetően.

Francesco Totti édességet osztogatott a cseréknek miközben feszülten nézte a meccset. Ez a Totti mindenképpen régi önmagát idézte: mindig is szívén viselte, és szívén is fogja viselni ezt a klubot, sőt, az ereiben is ott csordogál. Utolsó évét tölti futballistaként, mégis elfogadta, hogy a padon kaphat csak szerepet.

Spallettinek a leginkább az okozhatott fejfájást, miután visszatért, hogyan dirigálja majd a “Totti Projektet” és ő fantasztikusan jól oldotta meg a helyzetet. A mester újra kihozta a szurkolók hőséből a csapatát háborúba vezető hadvezért, a hős lovast, aki a padról siet csapata segítségére, amikor igazán nagy szükség van rá.

Ha pedig Totti a “lovasság”, Daniele De Rossi kell, hogy képviselje a gyalogságot, Róma birodalmi képviselője pedig nagyon is úgy tűnik, hogy képes előretolni csapatát. A Portugáliában mutatott teljesítménye újra bizonyította, milyen finesszel rendelkezik, és milyen átütő erővel párosul ezen tulajdonsága. Spalletti finomra csiszolta ezeket a képességeket, ezzel a két bástyával pedig minden adott a Roma számára.
Daniele múlt heti teljesítménye csak még keserűbb gondolatokat ébreszthetett az olasz szurkolók fejében: még fájdalmasabb lehetett számukra a tény, hogy De Rossi lesérült a németek elleni negyeddöntőre. Annyira hiányzott arról a középpályáról…

Ez az új Roma már az előző szezonban megszületett, de a Juan Jesus, Mario Rui, Federico Fazio és Bruno Peres-névsorral fémjelzett mercato már tényleg olyan haderővé teszi a gárdát, amellyel számolni kell. Be kell látni, Miralem Pjanic elvesztése nagy érvágás, de Kevin Strootman feltámadása a szörnyű sérülések után szinte felér egy új igazolással, hogy egy régi közhelyet idézzünk.

“Személy szerint én nagyon meg vagyok elégedve a csapatom hozzáállásával – kontrolláltuk a játékot, amikor 11 a 11 ellen játszottunk.”-mondta Spalletti, és igaza volt, hiszen a játékosai végre képesek voltak nagy nyomással is megbirkózni, ami őszintén szólva sosem volt elmondható a Farkasokról.

A Serie A-ban, de mindenek felett Európában, számos alkalommal futottak bele hatalmas pofonba, amit inkább kiscsapatoktól és nem Olaszország egyik legnagyobb csapatától várna az ember. A portugál szituáció, egy pillanatig úgy tűnt, egy újabb fejezet lesz ebben a történetben, de a csapat átvészelte a helyzetet, és még mindig ott az esély a kezében, hogy megtörje végre az átkot.

Támadásokban a Roma mindig is vetekedett a legnagyobb klubokkal Olaszországban, de a védekezésben való javulás és az egyre szorosabb egység egy nagyon pozitív szezon reményét helyezi kilátásba. Ki tudja, ha végre Dzeko is megtalálja régi önmagát és a Roma tényleg túl lép a Porton ma este, a csapat egyértelműen a Juventus egyetlen kihívója lehet a közeljövőben.

tv: M4 20.45

forrás: azzurri.co.hu