Recent comments

Friss Hírek

Lazio: Klose nélkül utaztak Palermoba


A legjobb formában lévő olasz csapat jelenleg a Lazio. Vladimir Petkovic tanítványai utolsó 5 meccsükön 4-szer győztek és egyszer ikszeltek, emellett a kupában is kiharcolták a négy közé kerülést, ahol majd a Juvéval mérkőzhetnek meg.

Négy meccses győzelmi sorozatukat szeretnék most tovább építeni, ami papíron kötelezőnek tűnhet, hiszen a Palermo csapnivaló szezont fut és mindössze a 19. - de a Siena csupán azért nincs előttük, mert 6 pontos levonással kezdte az évet.

A Sasok a legerősebb csapat hazai pályán, ám idegenben nem ennyire rózsás a helyzet. Az Olimpicotól távol 4-2-3 a mérlegük, amivel 5.-ek a képzeletbeli tabellán, mindössze 8 rúgott és 10 kapott góllal.

A Palermo ellenben még nyeretlen idegenben - következésképpen mindhárom győzelmüket a mai meccs helyszínén szerezték, emellett 3 döntetlen és 3 hazai vereség a mérleg - ám legutóbbi két hazai bajnokijukat elbukták Miccoliék.

Jelentős hátrányt jelenthet a vendégeknek, hogy legeredményesebb játékosuk, a 10 gólos Klose kihagyja a találkozót, de első számú jobbhátvédje, Konko sem áll majd Petkovic rendelkezésére, aki elmondta: egyelőre több helyen is kétségei vannak a kezdőt illetően, de természetesen mint mindig, most is győzni szeretne.

A tavalyi szezonban 5-1-re tudott győzni a Palermo hazai pályán, ez ma elég valószínűtlen eredmény.

Végül néhány érdekesség a várható kezdők előtt: utolsó öt meccsén a Palermo egyszer sem rúgott egynél több gólt, míg a Lazio négy alkalommal is kapott gól nélkül végzett ezen időszakban.

Ugyanakkor a Palermo mellett szólhat, hogy az idei kiírás 20 fordulónyitója közül csak egy alkalommal született vendég siker, a Catania-Milan (1-3) találkozón november 30-án - minden más esetben legalább egy pontra jó volt a hazai csapat. 

És egy utolsó érdekesség: Tancredi Palmeri, a CNN olaszországi tudósítója állítja, hogy egy neves angol bukmékertől tudja: valaki 250 ezer fonttal fogadott a Palermo szombati győzelmére...

Palermo (3-4-1-2): Ujkani - Munoz, Aronica, Von Bergen - Morganella, Anselmo, Kurtic, Dossena - Ilicic - Dybala, Miccoli

Lazio (4-5-1): Marchetti - Ciani, Biava, Dias, Radu - Candreva, Hernanes, Ledesma, Mauri, Lulic - Floccari



forrás: azzuri.co.hu