Recent comments

Friss Hírek

Hazai pályán botlott a Juve, a Milan legyűrte a Sienát



A Serie A 19. fordulójában vasárnap a listavezető Juventus emberelőnyben kapott ki odahaza a Sampdoriától. A Milan legyűrte a Sienát,  a Genoa pedig Tőzsér Dániel nélkül nyert a Bologna ellen. A Fiorentina kikapott otthon a Pescarától.


A listavezető Juventus a 15.helyen álló Sampdoriát fogadta, és tulajdonképpen egy genovai játékosnak, Gaetano Berardinak köszönhetően már az első félidőben jelentős előnybe került..

A svájci játékos előbb a 23. percben sárga lapot érően szabálytalankodott a tizenhatoson belül Claudio Marchisióval szemben, a megítélt büntetőt pedig Sebastian Giovinco gólra is váltotta.  

Berardinak a 31. percben még egy emlékezetes megmozdulása volt, ugyanis egy újabb szabálytalanság után begyűjtötte második sárga lapját is, így tíz főre fogyatkozott a Sampdoria.

A genovaiak azonban nem adták fel a meccset! A második félidő elején egyenlíteni tudtak Mauro Icardi góljával. A Samp csatára azonban nem elégedett meg ennyivel.  

A 68. percben ugyanis egy jobb oldali támadás végén éles szögből, mintegy nyolc méterről a kapu hosszú oldalába lőtt, második találatával pedig a vendégek tíz emberrel fordítani tudtak.

Az első félidő után nagyon is elkényelmesedő Juventus pedig már hiába erőlködött ezt követően, vereséget szenvedett, ebben a bajnoki idényben harmadszor.  

A meccs krónikájához tartozik, hogy a hazaiaknál ezen a meccsen mutatkozott be az Atalantától igazolt védő, Federico Peluso, alighanem lesz még jobb meccse is a Juvéban...


Juventus–Sampdoria 1–2 (Giovinco 24. – 11-esből, ill. Icardi 52., 68.)  









A forduló előtt a tabellán 7. helyen álló AC Milan ma abban tudatban léphetett pályára otthon egyik kedvenc ellenfele, a sereghajtó Siena ellen, hogy egy győzelemmel pontszámban közelebb kerülhet az előtte állókhoz, hiszen az Inter kikapott az Udinesétől, míg este az ötödik Napoli a hatodik Romát fogadja.  

A Milan 2006 óta nyolcszor játszott hazai pályán bajnokit a Siena ellen, ebből hetet megnyert egy döntetlen mellett, így nagy önbizalommal léphettek pályára a milánóiak, még akkor is, ha sérülések miatt a védelem közepén a koránt sem összeszokott Mattia De Sciglio, Francesco Acerbi kezdett és Massimiliano Allegri vezetőedző már nem számolhatott a hét közben a Corinthinashoz szerződő Alexandre Patóval.  

Esélyesség ide, papírforma oda, az ötlettelenül játszó Milan sokáig nem igazán tudott mit kezdeni a fegyelmezetten védekező vendégekkel. Jó ideig az egetlen hazai helyzet Stephan El Shaarawy nevéhez fűződött, aki az első negyed óra végén lépett ki a védők közül, de tíz méterről nem tudta ellőni a labdát a jó ütemben kimozduló Gianluca Pegolo kapus mellett. A második lehetőség is a 20 éves csatár előtt adódott, 17 méterről lőtt a bal kapufa mellé.  

A Milan ezután olyannyira visszavett a tempóból, hogy a második félidő elején a vendégek csatára, Alessandro Rosina előtt adódott a meccs addigi legnagyobb helyzete, de Christian Abbiati védte a nyolc méterről leadott lövést. 

Ezt követően azonban a Milan támadójátéka is megélénkült egy kicsit, köszönhetően a csereként beállt Bojan Krkicnek. Az ő védők mögé belőtt labdáját fejelte kapu mellé a hosszún érkező El Shaarawy.

A 67. percben pedig megtört a jég. Kevin-Prince Boateng beadásából Bojan Krkic egy fejesgóllal vezetést szerzett a hazaiaknak.

A folytatásban Giampaolo Pazzini értékesítette az általa kiharcolt tizenegyest, a 2–1 -es végeredményt pedig Michele Paolucci állította be. 


Milan–Siena 2–1  (Bojan Krkic 67., Pazzini 80. – 11-esből, ill. Paolucci 87.)


Nem volt éppen gól gazdag délután ez a Serie A-ban, hiszen a hat meccs közül az első félidőben csak Torinóban és a Chievo–Atalanta meccsen született gól, utóbbi találkozón a hazaiak győztek is azzal a találattal.

A Genoa Tőzsér Dániel nélkül, Marco Borriello duplájával nyert a Bologna ellen.

A Fiorentina nagy meglepetésre otthon kapott ki a Pescarától, míg a Parma Amauri 90. percben szerzett góljával nyert a Palermo ellen.


Genoa–Bologna 2–0 (Borriello 57., 73)

Fiorentina–Pescara 0–2 (Jonathas 57., Celik 90.)    

Chievo–Atalanta 1–0 (Cofie 37.)

Parma–Palermo 2–1 (Belfodil 63., Amauri 90., ill. Budan 85.) 


NSO.hu