Recent comments

Friss Hírek

Napoli: De Laurentis tridentéje 200 millió eurót ér


Aurelio De Laurentis a filmiparból komoly futballszakemberré váló személynek köszönheti Diego Maradona egykori klubja, hogy manapság Európa szerte rettegett csapat hírnevében áll ismét az SSC Napoli. Ahogyan Maradona idejében, úgy most is az Azzurri legértékesebb labdarúgói az együttes támadószekciójában találhatók, nevezetesen a Cavani – Lavezzi – Hamsik tridentéről van szó, melynek eladásáról az elnök még csak hallani sem akar.
„Senki sem képes megvásárolni őket, de nem is fogom eladni egyiket sem. Csak akkor döntenék az eladás mellett, ha a játékos értékének két-háromszorosát ajánlják. Nem adom el Cavanit 70 millió €-ért. Egyszer 100 millió €-ban határoztam meg a kivásárlási árát. Lavezzi a Napoli lelke és nem adom el 50 millió €-ért. Hamsik? Őt a fiamnak tekintem, az ő értéke 50 millió € körül mozog. A költségvetésünk kiegyensúlyozott, így nem kényszerülök senki eladására sem.”
Nagy utat tett meg a Napoli a 2004-es csődje után. A déli klub történetének legsötétebb időszakában Aurelio De Laurentiis nyújtott segítő jobbot a padlóra került egyesületnek és három év alatt a Serie C-ből ismét az első osztályba juttatta az Azzurrit.
„Kezdetben semmit nem tudtam a futballról. Akkor jártam futballstadionban, amikor a Milan megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját a Steaua Bukarest ellen és pár alkalommal, amikor még gyerek voltam, de a kosárlabdát minden sportágnál jobban szerettem. Amikor az emberek a futball taktikájáról beszéltek, az egész rejtély volt számomra.”
A klub történetének legnagyobb ikonja, Diego Maradona többször is kijelentette, hogy nagyon szívesen dolgozna egykori csatapánál edzőként vagy igazgatóként, ám az olasz hatóságok által megállapított hatalmas adótartozása miatt nem térhet vissza Olaszországba az argentin legenda.
„Természetesen jó lenne, ha visszatérne hozzánk, de problémái vannak az olasz állammal. Ő lehetne a Napoli utazó nagykövete, hiszen csak a következő években fog igazán nőni a piac Indiában és Kínában. Így együtt tudna működni a klubbal, anélkül, hogy betenné a lábát Olaszországba.” - nyilatkozta a Napoli elnöke.
azzuri.blog.hu