Recent comments

Friss Hírek

Inter: A primavera csapat edzője lett Ranieri utóda


Az Inter új vezetőedzőjét Andrea Stramaccionit máris az olasz Andre Villas-Boasnak tartják, miután már 36 évesen egy élcsapatot irányíthat, Ranieri közös megegyezés alapján történő távozását követően.
Hétfő késő este, régóta tartó válság után a Nerazzurri elnöke Massimo Moratti, valamint  igazgatói Marco Branca és Piero Ausilio bejelentették, hogy Ranieri távozik a csapat éléről.
Bár a taktikust 2013-ig szerződés kötötte a klubhoz, közös megegyezéssel távozott, így az Inter jókora kiadástól kímélte meg magát.
Utódjául Andrea Stramaccionit, az elitklubok utánpótláscsapatainak BL-jét, a NextGen Seriest megnyerő –az Ajaxot verték a döntőben- Primavera csapat trénerét nevezték ki.
Stramaccioni már most az olasz Villas-Boasnak tartják, miután csak januárban múlt 36 éves.
Stramaccioninak egy súlyos térdsérülés miatt kellet feladnia játékos karrierjét, és a 2000-2002-es szezonban kezdett edzőként dolgozni a Latina ifi csapatával.
Ezután megfordult a Romuleánál, Crotonénél és Románál mielőtt az idei szezon előtt az Inter Primavera csapatához került.
„Moratti számára mindig is fontos volt a fiatalok képzése.” mondta Roberto Samaden, az ifjúsági akadémia elnöke. „Ez minden bizonnyal egy új élmény, mert ilyesmi még nem történt korábban.”
„Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy Stramaccioni ilyen gyorsan feljut majd a ranglétra csúcsára. Amikor felvettük, egy új projekt indítása volt a cél, de nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan halad majd. Már régóta ismerem és tudom, hogy egy intelligens és alázatos ember.”
„Nem könnyű megjósolni meddig jut majd, mindenestre Stramaccioni a fiatalokkal remek munkát végzett. Ő egy óriási tehetség és ezt rögtön éreztem az első találkozásunk után.”
Egyes hírek szerint Stramaccioni maradhat a következő szezonban is a Nerazzurri edzője, ha jól szerepel a szezon hátralévő részében.
olaszfoci.hu