Recent comments

Friss Hírek

Inter: Menesztették Ranierit

Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában rosszul szereplő Internazionale a hivatalos honlapján hétfő késő este bejelentette: a jövőben nem Claudio Ranieri vezeti a csapat edzéseit. 

Massimo Moratti elnök és az Internazionale minden alkalmazottja őszintén megköszöni Claudio Ranieri és stábja professzionalizmusát és eltökéltségét, amit a csapat élén tanúsított az elmúlt hónapokban – olvasható a közleményben.
Az utódlást ideiglenesen házon belül oldották meg: az edzéseket keddtől Andrea Stramaccioni, az elitklubok utánpótláscsapatainak BL-jét, a NextGen Seriest megnyerő primavera csapat trénere vezeti.
A Sky Sport Italia már délután megosztotta ama értesüléseit, melyek szerint az Internazionale vezetősége a váltást fontolgatja. A hírportál úgy vélte, a szakvezető „most áll a legközelebb a menesztéshez".
Ranieri szerződése 2013 júniusában járt volna le az Internél. Korábban az itáliai média inkább arra hajlott, hogy Ranierit az idény végén menesztik, a Juventus elleni vereség azonban új kontextusba helyezte az ügyet.
Az Inter legutóbbi 10 bajnokijából mindössze egyet nyert meg, ráadásul a nemzetközi kupaszereplést érő helyektől is kezd távolodni a tabellán.
A Bajnokok Ligájától történt búcsút követően Moratti még kitartott a szezon közben kinevezett tréner mellett. A Marseille elleni visszavágót követően így fogalmazott:
„Egy ilyen este után nem látom indokoltnak, hogy közbelépjek. Nem láttam hibákat a játékunkban, inkább a franciák és Deschamps edző jó szerencséjének tudom be a történteket. Ha kikaptunk volna négy nullára, talán másképp gondolkodnék, de így, hogy a legvégén kapott gólok pecsételték meg a sorsunkat (Marseille-ben a 93., Milánóban a 92. percben szerzett döntő fontosságú gólt az OM – a szerk.), nem hiszem, hogy pálcát kellene törnöm Ranieri felett. Nem érdemelné meg.″
Most már, úgy látszik, megérdemelte.
NSO.hu