Recent comments

Friss Hírek

Conte: Résen kell lennünk


Conte a következővel kezdte Vinovoban tartott sajtótájékoztatóját: „Résen kell lennünk, mert az Inter  a saját játékát fogja játszani. Nincs hat hónapja, hogy magasba emelhették a Coppa Italia trófeát Rómában és megszerezték a második helyet a bajnokságban. Másfélévvel ezelőtt pedig tripláztak. Keretük tele van bajnokokkal és egy fontos csapatról van szó. Az igazat megvallva, nem értem, miért vannak a bajnoki táblázaton ott ahol.”
A téma ezután a Milan elleni keddi Coppa Italia mérkőzésre terelődött, melyen a Juventus biztosította helyét a májusi döntőbe.
„A dolgok mostani állása szerint, egy célunk megvalósult – benn vagyunk a Coppa Italia döntőjében. E siker büszkeséggel és elégedettséggel tölt el bennünket. A Milan nagyon komolyan vette a sorozatot és be akart jutni a római döntőbe, így dicséret illeti a játékosaimat. Az is szép dolog, hogy a Napolival fogunk játszani, hiszen az eredmények alapján ők is jól dolgoznak.”
Conténak több döntést is meg kell hoznia a holnapi kezdőcsapatot illetően. Stephan Lichtsteiner eltiltás, míg Andrea barzagli sérülés miatt nem fog pályára lépni.
„Barzagli rendben van. Megnézem még őt a mai edzésen és csak azután fogok dönteni a játékát illetően. Döntéseim mögött mindig a győzni akarás áll. A legjobb csapatot fogom pályára küldeni, olyat, amely garanciát jelent a sikerre. Ezek a döntések a csapat érdekeit szolgálják.”
Zsinórban négy döntetlent követően, a Juventus újraélesztette bajnoki reményeit azzal, hogy 5-0-ra elpáholta az előző fordulóban a Fiorentinát. Ennek köszönhetően a Bianconeri továbbra is 4 ponttal van lemaradva a listavezető Milantól.
„Támadásra születtünk és minden tőlünk telhetőt megteszünk játékunk javítása érdekében. Továbbra is a maximumot fogjuk nyújtani, ahogyan eddig is, meglátjuk mire lesz ez elég. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy szupererő áll előttünk, egy olyan gárda, mely már megmutatta, hogy hihetetlenül erős.”
Conte dicsérte a kedd esti hangulatot, s szeretné, ha vasárnap este is hasonló légkör várná a játékosokat.
„Libabőrös lettem, mikor kedd este megláttam a lelátót. Büszkék és elégedett vagyunk, amiért ennyire sikerült feltüzelnünk a szurkolókat. Ugyanilyen nagy buzdításra számítok az Inter meccsen is.”
juventushungary.hu