Recent comments

Friss Hírek

Baldini: A fiatalokra építünk

A Roma általános igazgatója szeretné, ha a klub jobban számítana a saját utánpótlás-nevelésére és a fiatalok nem csak perememberek lennének a csapaton belül.

Baldini októberben csatlakozott a Romához és ahhoz a projekthez, melynek egyik fő célja a keret megfiatalítása volt. Ennek szellemében a Roma nyáron több mint 40 millió eurót költött olyan játékosokra, mint Jose Angel, Bojan Krkic, Erik Lamela, Miralem Pjanic és Fabio Borini, akik mind 21 éves és az alatti játékosok, valamint Luis Enrique több primavera játékosnak is lehetőséget adott a bajnokságban.

"Én azok közé tartozom, akik vakon hisznek a klub utánpótlásában."- jelentette ki Baldini a római egyetemen tartott előadásában.

"Az emberek gyakran használják a fiatal kifejezést akkor, amikor egy projekt nem sikeres, amikor még időre van szükség és ez sokszor igaz is. Azonban a fiatalság nem lehet felmentő ok, sokkal inkább hinni kell bennük. Én is hiszek a fiatalokban és ebben az évben a klub is sokkal jobban számít a fiatalokra. Persze egy-két vereség után én is elgondolkoztam azon, hogy jövőre szükségünk lenne pár tapasztaltabb játékosra is."

"Szükségünk volt támogatásra és ebben az évben a szurkolók mellettünk állnak, pedig nem vártuk és ezért ez roppant pozitívan érintett minket. Vannak dolgok, amiken változtatni kell, például amikor a szülők elkísérik a gyerekeiket Trigoriába és órákat kell várniuk, akkor nincs hol várakozniuk."

A Romának volt a legidősebb kerete a 2010-11-es idényben és most a hetedik legfiatalabb a 2011-12-es szezonban. 



asroma.hu