Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: Vucsinics a döntőbe lőtte a Juvét

A labdarúgó Olasz Kupa, a Coppa Italia elődöntőjének visszavágóján a Milan a rendes játékidőben aJuventus ellen ledolgozta odahaza összeszedett hátrányát, de a hosszabbításban a Juventus megszerezte a továbbjutást jelentő találatot. 

Az első negyedóra után visszaesett az iram, cserébe elkezdték aprítani egymást a játékosok, sőt, Sulley Muntari sárga lapja miatti „felbátorodásában" megrángatta a játékvezető, Daniele Orsato karját, majd megszülettek az első kapura lövések. Előbb Zlatan Ibrahimovic ravaszkodott, aztán Clarence Seedorf bombázott, ám az szerzett mégis gólt, akinek addig kis túlzással egyetlen értékelhető megmozdulása sem akadt: természetesen Alessandro Del Piero. Nem is akármilyet: a Juventus „Coppa-specialistája" egy elképesztően finom mozdulattal emelt el egy beadást a kirobbanó kapus mellett, majd elegánsan a hálóba lőtt. 1–0
Kissé megfogta a gól a Milant, de továbbra is többet birtokolta a labdát, helyzetig azonban újfent a Juventus jutott: a félidő utolsó mozzanataként Arturo Vidal fejelhetett a 11-es pontról, de rosszul találta el a labdát.
A szünetben lecserélte Massimiliano Allegri mester a kisebb sérüléssel bajlódó Zlatan Ibrahimovicot, és Maxi Lópezt hozta be helyére.
Meglehetősen álmatag módon indult a második játékrész, de a nagy labdavagdosás egy gyönyörű gólt szült: Philippe Mexes felívelését a balhátvéd Dzsamel Meszbah egy parádés csukafejessel küldte az ötös bal oldaláról a túlsó sarokba. 1–1
Támadott, támadott a Milan ezt követően, de jobban figyeltek a „zebrák". A hajrára leballagott a pályáról Del Piero, ám nem maradtunk veterán futballikon nélkül, hiszen beállt egykori játékostársa, Filippo Inzahgi a Milanba. Akinek csatártársa, a szintén a kispadról beszálló Maxi López összesítésben egyenlőre hozta a párharcot, hiszen a 82. percben egy ritkán látható nagy gólt vágott 16-ról, négy védő közül.  
A másik oldalon is egy csereember, az egykori milanos Marco Borriello került helyzetbe, de egy az egyben nem tudta megverni Marco Ameliát. A két 1–2-ből kialakult így a 3–3-as összesítés, magyarán következhetett a hosszabbítás. 
Egy alaposan felspannolt „Öreg Hölgy" jött ki a folytatásra, mert pár perc alatt három helyzetet is kidolgozott a házigazda, végül Mirko Vucsinics egy elképesztő föld-levegő rakétával szétrongyolta a bal felsőt. 2–2
Ezt követően visszaállt ismét a Juventus, de a Milan-fölény ezúttal meddő maradt, és előnyét megőrizve a Coppa fináléjába lépett a torinói gárda.

JUVENTUS–AC MILAN 2–2 – hosszabbítás után 
Gólszerző: Del Piero 28. ill. Meszbah 51., M. López 81. 
összesítésben: 4–3