Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: Rómában lesz a döntő


A Stadio Olimpico alkalmasságáról folytatott kaotikus tárgyalásokat követően, immáron hivatalossá vált, hogy a Coppa Italia 2011/12-es sorozatának május 20-ai döntője a római Stadio Olimpcoban kerül megrendezésre.
A döntő az elmúlt években került az Olimpicoba, ám e helyszín kérdésessé vált azután, hogy a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis, valamint a Lega Serie A kijelentette, nem elég nagy a stadion egy Juventus – Napoli megrendezéséhez.
A CONI (Olasz Olimpiai Bizottság) sem támogatta az Olimpico-t, mint lehetséges helyszínt.
„Az ügy, számunkra, lezárult.”, mondta a CONI elnöke, Gianni Petrucci az ANSA-nak.
Később azonban teljes fordulat következett be az ügyben, miután a Lega elnöke, Maurizio Beretta a következőket mondta: „Néhány perccel ezelőtt beszéltem Petruccival. Abban állapodtunk meg, hogy a Coppa Italia döntőjére Rómában kerül sor.”
A Juventus elnöke, Andrea Agnelli is megszólalt az ügyben.
„A Coppa Italia-t éveken át a Köztársasági Elnök kupájának tekintették, és eredetileg Rómában rendezték. Három esztendővel ezelőtt a Stadio Olimpicoban rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét, ahol a Barcelona és a Manchester United játszott egymással, ennek okán nem értem, miért ne lenne alkalmas e létesítmény egy Juventus – Napoli lebonyolítására.”
juventushungary.hu