Recent comments

Friss Hírek

BL: Nem bírt egymással a Milan és a Barcelona

Aktívan kezdett a Milan, s már a második percben megszerezhette volna a vezetést. Kevin-Prince Boateng teljesen egyedül vette át a labdát a tizenhatos vonalánál, de addig várt, amíg életerős lövését blokkolta Gerard Piqué. Másodpercekkel később az egyedül álló Robinho katasztrofálisan találta el a labdát az ötösön. Mindkettő nagy helyzet volt.


A 15. percben egy zseniális szabadrúgás-variácó után Alexis Sánchez tolta el Abbiati mellett a labdát. A kapus hozzáért a Barca-játékos lábához, de a tizenegyes elmaradt. Adtak már ilyenért büntetőt, meg volt, hogy továbbengedték. Ezúttal utóbbi történt.
A játékrész közepén aztán ismét a Milannak volt hatalmas helyzete. Clerence Seedorf „forintos” labdája után Zlatan Ibrahimovic került ziccerbe, de nem tudta eltenni a labdát Víctor Valdés mellett. Pedig a jó öreg Zlatan biztosan nem örült volna látványosan egykori csapata ellen szerzett góljának. Na jó, ez nem igaz.

A második félidő első negyedórájában nem sok (leginkább semennyi...) helyzetet alakítottak ki a csapatok. A játék rendre a két tizenhatos között zajlott, az utolsó passzokat vagy a védők fülelték le, vagy les címén az asszisztens, „leánykori nevén" partjelző állította meg az attakot.
A gyakorlatilag unalomba fulladó mérkőzésen a 77. percben végre ismét valami említésre méltó esemény történt: előbb Messi lövését blokkolták a védők, majd a szöglet után Carles Puyol csúsztatott nem sokkal a kapu mellé. A labda a kapufa és a gólbíró között hagyta el a játékteret. Némi malíciával megjegyezhetjük, az asszisztens állt a legközelebb a gólszerzéshez a második játékrészben.
A hajrában aztán majdnem megszerezte a győzelmet jelentő találatot a Barcelona. Messi lövése után Abbiati védett. A kipattanóra Tello érkezett, de Luca Antonini két méterre a kaputól becsúszva szerelt.




NSO.hu