Recent comments

Friss Hírek

Luis Enrique: Tudom mit jelent a római derbi

Luis Enrique számára a tavaly őszi derbi volt az első a római edzősködése során, de már ott megtanulta, hogy mit jelent a rómaiak számára ez a meccs.

"Attól a perctől fogva tudom mit jelent a római derbi, hogy ide kerültem."- kezdte a sajtótájékoztatót a spanyol szakember.

"Minden szurkoló ezt a meccset várja és tudom, hogy mennyire fontos ez a város számára. Számomra és a csapat számára ez külön motivációs erő, bár az én pályafutásom során nem ez a legfontosabb meccs."

"Lehet-e ez a fordulópont? 100%-osan felkészültünk és ismerjük a Lazio erősségét, nem hiába vannak előttünk az egész szezonban. Bizakodó vagyok."

De Rossi újra a kezdőcsapat tagja lesz azt követően, hogy Bergamóban csak a lelátóról nézte a csapata meccsét.

"Én továbbra is ugyanúgy vélekedem a pályán és azon kívül. Sem De Rossival, sem a többiekkel nincs problémám, persze ez nem jelenti azt, hogy mindenben egyetértünk. Minden játékosnak megvan a saját véleménye, de az edzőnek mindig az egész csapatot kell szem előtt tartania. Mindenki készen áll a derbire, csak a sérültek nem. Egy ilyen meccsnél szükség van a szívre és a szenvedélyre is, hiszen nagyon fontos meccs lesz a holnapi és nem csak azért, mert az európai kupahelyekről is dönthet. Mi majd a szezon végén látjuk meg, hogy mennyire fontos a derbi. Ha kikapunk, vállalom a felelősséget, ha nyerünk, akkor négy pontra kerülünk a Laziohoz és ez számít. A derbi is csak a 3 pontról szól."

Luis Enrique elismerte, némileg különbözik a római derbi hangulata az El Clasicoétól.

"Itt mindkét fél szurkolói iszonyatosan támogatják a csapatokat a stadionban, míg Barcelonában vagy Madridban leginkább csak a hazai szurkolók töltik meg a stadiont."



asroma.hu